Doua avioane militare C-27J Spartan ale Fortelor Aeriene Romane vor transporta in aceasta noapte 17 pacienti raniti in incendiul din Colectiv, anunta MApN. Catre Olanda vor fi transferati noua pacienti, dintre care sase ventilati, iar catre Belgia opt pacienti, dintre care trei ventilati. Mai devreme, premierul interimar Sorin Campeanu declarase ca autoritatile vor deconta cheltuielile de tratament cazurile tratate in exterior, suma putand ajunge la 100.000 - 150.000 de euro de persoana.

Incendiu Club Colectiv (1)Foto: HotNews.ro

Potrivit premierului interimar, raman internate 127 persoane, iar multe sunt inca in stare grava. Mai mult decat atat, exista riscul revenirii unora dintre pacientii externati cu probleme la nivelul cailor aeriene.

"Vom deconta cheltuielile de tratament pentru acele cazuri care vor fi tratate in exterior", a precizat Campeanu, adaugand ca "si-au manifestat disponibilitatea pentru preluare: Olanda, Belgia, Israel, Germania, Franta si exista si tratative cu Marea Britanie".

"Maine dimineata va pleca probbail un avion militar cu 8 pacienti catre Olanda. Maine dupa-amiaza exista posibilitatea ca alti 8 sa fie selectionati pentru a fi tratati in Belgia", a mai declarat Campeanu, adaugand ca selectia se face de catre o comisie din care fac parte si medicii din tarile care vor prelua cazurile.

Cheltuielile pot fi decontate din fondul de rezerva al Guvernului sau de la Casa de Asigurari, iar suma poate ajunge la 100.000, 150.000 de euro de persoana.