DNA, urmarire penala in rem in incendiul de la Colectiv: Functionari ai Primariei sector 4 si cadre militare ale ISU Bucuresti - Ilfov, in atentia procurorilor

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 6 noiembrie 2015, 13:05 Actualitate | Esenţial


Incendiul din Colectiv
Foto: Publika.md
Procurorii DNA au inceput urmarirea penala in rem, dupa incendiul de la clubul Colectiv, existand suspiciunea de "neindeplinire sau indeplinire defectuoasa a atributiilor de serviciu de catre cadrele militare al ISU Bucuresti - Ilfov", se arata intr-un comunicat publicat vineri pe site-ul Directiei Nationale Anticoruptie.

"Serviciul pentru infractiunile de coruptie savarsite de militari din DNA s-a sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu referire la suspiciuni de neindeplinire sau indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu de catre cadrele militare ale I.S.U. Bucuresti-Ilfov", potrivit sursei citate.

Procurorii DNA afirma ca exista "indicii si date potrivit carora s-a vatamat dreptul la viata si integritatea corporala a peste 180 persoane si s-a realizat un folos necuvenit administratorilor Clubului Colectiv, constand in permiterea functionarii acestuia in afara cadrului legal si obtinerea de venituri patrimoniale din activitatile desfasurate in aceste conditii".

Aceasta sesizare din oficiu are in vedere "informatiile aparute in spatiul public, conform carora clubul in cauza ar fi fost avizat pe linie P.S.I. si ar fi fost controlat de catre cadre militare din raza de competenta pe linia respectarii normelor legale referitoare la securitatea la incendiu".

De asemenea, dupa disjungerea, de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte, a unei parti din dosarul privind tragedia din Clubul Colectiv si a declinarii cu privire la savarsirea unor infractiuni aflate in competenta DNA, procurorii de la Sectia de combatere a coruptiei au dispus urmarirea penala fata de mai multe fapte, presupus a fi savarsite de persoane cu atributii de decizie si avizare din Primaria Sectorului 4 Bucuresti: abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (autorat si complicitate), fals intelectual (autorat si complicitate).

Care sunt datele prezentate de DNA:

S.C. COLECTIV CLUB S.R.L. este unitate de alimentatie publica situata in Bucuresti, sector 4, de tip bar/club, avand o suprafata totala de 425 mp din care spatiu de servire 335 mp.

In 14 ianuarie, 2015, sub nr. 3909, a fost eliberat acordul de functionare, iar la aceeasi data autorizatia de functionare nr. 369. Ambele acte au fost eliberate desi nu exista autorizarea privind securitatea la incendiu care trebuia emisa de catre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, conform Hotararii Guvernului Romaniei nr. 1739/06.12.2006, art. 1 lit. g.

Respectiva hotarare prevede obligativitatea unei astfel de autorizari pentru cladiri sau spatii amenajate in cladiri avand destinatia de alimentatie publica cu aria desfasurata egala sau mai mare cu 200 mp.

Se constata, deci, ca atat acordul de functionare nr. 3909/14.01.2015, cat si autorizatia de functionare nr. 369/14.01.2015 nu puteau fi emise, intrucat incalca, in mod flagrant, dispozitiile care reglementeaza apararea impotriva incendiilor, neexistand vreun document de autorizare din partea I.G.S.U.

Prin cele descrise mai sus reiese ca s-a produs vatamarea drepturilor si intereselor legitime ale unor persoane fizice si ale Primariei sectorului 4 Bucuresti, cu obtinerea unui folos necuvenit pentru reprezentantii S.C. COLECTIV CLUB S.R.L., care au putut desfasura activitati de alimentatie publica, obtinand in primele 6 luni ale anului 2015, un profit de 26.131 lei, conform evidentelor A.N.A.F., fara indeplinirea conditiilor legale de autorizare.

Intrucat in spatiul respectiv s-au desfasurat mai multe manifestari cultural-artistice la care au participat mai multe persoane, in conditii vadite de insecuritate publica, a fost pusa, permanent, in pericol viata, sanatatea si integritatea corporala a spectatorilor si persoanelor angajate, aflate in incinta clubului. Totodata, au fost afectate si interesele legitime ale Primariei sectorului 4 Bucuresti ca institutie publica abilitata de lege sa asigure desfasurarea in conditii de siguranta publica si cu respectarea tuturor normelor legale a oricarei manifestari cu participarea publicului.

Pentru stabilirea detaliata a starii de fapt, a aflarii adevarului si a raspunderii persoanelor implicate, in cursul zilei de 6 noiembrie 2015, procurorii DNA efectueaza ridicari de documente de la mai multe institutii publice situate in Bucuresti si urmeaza sa audieze mai multe persoane la sediul DNA din Bucuresti.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


5742 vizualizari

 • +4 (4 voturi)    
  colectiv (Vineri, 6 noiembrie 2015, 13:17)

  alex moldovan [anonim]

  Clubul Colectiv a fost deschis in 15.09.2013

  Albumul Facebook de la deschidere:

  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.212006848966232.1073741833.169445736555677&type=3

  Au obtinut Autorizatia si Acordul de functionare in 14.01.2015 ....pina atunci cine lua spaga regulat de acolo ?????
  • +3 (3 voturi)    
   Toata primaria sector 4 (Vineri, 6 noiembrie 2015, 13:55)

   fit [utilizator] i-a raspuns lui alex moldovan

   Toata primaria/consiliul sector 4 trebuie luata la bani marunti. Si nu numai pentru asta.

   Si pentru contractele/programele simulacru de curatenie si angajarile fictive de personal temporar de la ADPPS4.

   Azi am vazut prima data in sectorul 4 ca se spala trotuarele/strazile laturalnice ZIUA, cand nu sunt toate masinile parcate la rigola si nu noaptea ca hotii ! Probabil ca sa nu fie fotografiati de la distanta.

   Maturatul se face doar cu masinile pe mijlocul curat al strazilor, la rigola gunoiul sta nemiscat, sa nu se toceasca maturile. Se plimba doar tomberoanele! Asa zisa spalare a strazilor ste de fapt doar o stropeala la galop peste murdaria, praful si pamantul nematurat care ramane tot acolo, la rigola ! Nici macar nu este atinsa urina de caine de pe stalpi, garduri construite sau vii! Spalarea se facea noaptea, dupa miezul noptii, cu zgomote asurzitoare ale angajatilor si ale rablelor de masini cisterna !
 • 0 (0 voturi)    
  autorizatia de functionare, (Vineri, 6 noiembrie 2015, 13:33)

  vasile, [anonim]

  elibarata in mod cu totul si cu totul ilegal, carea a dus la tragicul eveniment, cu consecinte extrem de grave intr-o societate cit de cit civilizata, trebuie sa aduca multi, multi ani de puscarie, pentru toti cei implicati, nu putem sta la infinit la cheremul unor inconstienti, care pentru o sponsorizare, o atentie, o neglijenta, isi bat joc de-o tara,
  sanctiunile primite sa fie pe masura faptelor, aviz amatorilor,
  una din consecinte, sunt negocierile la Cotoceni, unde apar toti neavenitii in frunte cu dragnea,taricianu, constantin....., reprezentantii usl-ului, autoarea loviturii de stat din 2012, repetentul, care a fost initiatorul si catalizatorul distrugerii firavei democratii sta pitit la nevasta, iar tariceanu vorbeste de legalitatea parlamentului! rezultat din alegeri democratice, dar cu incalcarea vointei poporului de referendum, unde a fost votat parlament unicameralcu 300 de alesi, legea electorala sa fie modificata din nou si definitiv in sen sul ca pentru fiecare functie politica, alegerile se desfasoara in doua tururi si unde cistigatorul ia totul, nu cu redistribuire, si limitarea la maximum doua legilaturi in orice functie publica,
  nu va enerveaza, ca un dezertor dintrun partid aduna alti doi bezmetici rataciti pe acolo si devine seful sernatului, al doilea om in stat? de avocat poporului ce sa mai zic! toti o apa si-un pamint, alegeri, alegeri si iar alegeri pina o sa primenim conducerea administrativa si politica a Romaniei,
  Va multumesc ca cititii cele scrise de mine si va rog sa completati lista, nu le stiu pe toate,
 • 0 (0 voturi)    
  ? (Vineri, 6 noiembrie 2015, 13:43)

  Dedalus [anonim]

  Am asa o impresie ca un nauc a dat scandurile alea din tavan cu lac inflamabil. Poate au cazut stropi si pe buretele ala.

  Se face o expertiza acolo, de catre un institut cu competenta in materie.

  S-a finalizat expertiza?
 • +1 (1 vot)    
  It's OK! (Vineri, 6 noiembrie 2015, 13:46)

  kaka [anonim]

  DNA, fă-ți treaba până la capăt!
 • +3 (3 voturi)    
  Bloc lipit de benzinarie, Prelungirea Ghencea (Vineri, 6 noiembrie 2015, 15:04)

  Comentatorul-x [utilizator]

  Da, ISU a dat acord unui constructor sa faca un bloc lipit de benzinaria Lukoil, Prelungirea Ghencea 38-40. Legal trebuia sa ii impuna retragere de 40 metri, in realitate are 5 metri.
  Pericol de explozie, morti, arsi, ce e mai rau.
  Avizul este dat pe spaga.
  Ulterior cand vecinii au cerut de la ISU explicatii, li s-a comunicat ca legal trebuia o retragere de 40 metri.
  Coruptii de la ISU dau autorizari diferite, pentru cine intreaba ? Ca la piata.
  La puscarie cu coruptii.
  DNA va rugam verificati atent aceste situatii.
  • 0 (0 voturi)    
   Rugam DNA sa cerceteze si alte situatii la PS4 (Sâmbătă, 7 noiembrie 2015, 10:17)

   seve [anonim] i-a raspuns lui Comentatorul-x

   Am fost la DNA cu dosarul meu care dovedea nenumarate acte de coruptie ale Primariei S.4. Nu a fost studiat dosarul si mi s-a spus sa merg la Parchet.. Am depus dosar la DIICOT pt. a denunta grupul infractionist din Primaria sect. 4. Sant nenumarate dovezi evidente. Dosarul a fost respins pe motiv ca nu este o GRUPARE infractionista si ca trebui cercetate de Parchet persoanele... Ca si cum o persoana elibereaza singura permise, avize, receptii..., evident nereglementare. De luni de zile nu am nici o veste de la Parchet... Intre timp, noul imobil din Marasesti 64-66, functioneaza cu acele permise si avize emise de PS4 si casa mea parinteasca alipita la acest nou imobil se rupe in doua... Primaria este responsabila atat pt. pierdere de vieti cat si pt. pierderea unui patrimoniu familiar. Diferenta este ca tatal meu a muncit din greu sa o cumpere si distrugerea ei e o catastrofa. Greu de inteles pt. cei de la PS4 care profita de favorurile barosanilor ce construiesc aceste noi imobile si privesc cu sila si indiferenta cetateanul de rand care isi pierde casa parinteasca. Cate as mai avea de spus si de Disciplina in Constructii cat si de alte Institutii cu care PS4 are "stransa" legatura...
 • 0 (0 voturi)    
  autorizatii psi (Vineri, 6 noiembrie 2015, 21:40)

  lia [anonim]

  daca s-ar face o statistica privind autorizatiile de functionare eliberate de TOATE PRIMARIILE DIN TARA, raportate la numarul avizelor PSI ce ar trebui sa stea in dosarul de autorizare, v-ati INGROZI/
  secretarii primariilor care elibereaza autorizatii de functionare nu cunosc legislatia in domeniu PSI, autorizatiile de functionare se dau repede-repede sa se stringa bani la buget, ca e nevoie, las ca da patronu un biscuit de craciun pentru copii,trebuie sa incurajam iniiativa privata, crearea locurilor de munca, si tinerii nostri trebuie sa se distreze undeva...
  responsabilii psi din primarii sunt un fel de paria, niste tipi care se trezesc vorbind aiurea de o multime de ori... ba ca nu e voie sa inchizi sau sa obstructionezi o cale de acces,ba ca n-ai amenajat loc pentru fumat, ba ca arhiva nu se pune-n pod, ba ca n-ai stingator, ba ca ti-ar mai trebui vreo doua, puse la vedere, ba ca stingatoru ti-i expirat, ca n-ai plan de evacuare... niste tipi incomozi , care-s pusi pe liber cu prima ocazie.
  ca se intimpla la fel si-n orasele mari, ca dovada miile de cluburi care se inchid acum, e impardonabil. am trecut pe linga moarte cu totii, zilnic, unii , din nefericire, chiar au intilnit-o .
  pina la urma nepasarea noastra si dispretul fata de lege (pentru ca legislatie exista, n-o fi ea perfecta dar daca se aplica macar asa rea cum era ) ne-a adus aici.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by