Uniunea Studentilor din Romania (USR) s-a alaturat pe 4 noiembrie manifestantilor din Piata Universitatii din Bucuresti. Prezenta studentilor, intr-un grup organizat in semn de solidaritate si compasiune fata de victimele tragicului incident din clubul Colectiv si a familiilor indurerate cat si mesajele transante ale acestora scandate la unison, au nascut un fenomen similar celui din anul 1990, cand promotorul miscarii a fost Liga Studentilor.

Mesaje precum "N-am iesit afara sa dam jos Guvernul, am iesit afara sa schimbam SISTEMUL", "Coruptia ucide", "Studentii sunt cu voi", au facut ca manifestantii din Piata Universitatii sa se coaguleze in jurul studentilor astfel incat aceste mesaje sa se faca mai bine auzite si mai mult de atat, sa se faca intelese!

Maine vom fi mai multi, mai multi studenti vor fi prezenti in Piata Universitatii pentru ca vom merge in camine si ne vom chema colegii si prietenii in strada sa sustinem schimbarea sistemului pentru ca Romania sa fie Guvernata in primul rand de principii sanatoase!

Tot maine, vom cere deschiderea balconului Universitatii din Bucuresti, simbol al liberei exprimari si al constiintei studentilor, din dorinta de a demonstra ca nu am uitat cum la randul lor, cei care au avut puterea schimbarii, nu au ezitat sa lupte si ca nici noi nu vom ezita sa o facem! Indemnam studentii sa ni se alature si sa nu ramana indiferenti intrucat schimbarea sta in fiecare dintre noi!

Presedinte Uniunea Studentilor din Romania

Alexandru BINDAR alexandru.bindar@uniunea.ro