Aproximativ 300 de persoane au pornit, joi seara, in mars pe principalele artere ale orasului spre sediul Prefecturii Galati, nemultumiti de clasa politica si de existenta coruptiei din sistem, transmite Agerpres. Galatenii s-au mobilizat din nou pe Facebook ca si in seara precedenta, cand la mars au participat peste 2 000 de persoane. Organizatorii protestului, o comunitate de pe Facebook intitulata "Galatiul nostru", a denumit marsul de joi seara "Tacerea ucide! Vino in strada!".

UPDATE Pe parcursul serii, numarul protestatarilor a crescut la 1.500. Pe timpul marsului spre sediul Prefecturii Galati, manifestantii s-au deplasat pe o singura banda, dar dupa ce au intrat pe strada Domneasca din centrul orasului au blocat circulatia timp de doua ore cat a durat protestul. In momentul in care au ajuns in fata Prefecturii Galati, o parte dintre protestatari s-a urcat pe treptele institutiei, de unde au huiduit si fluierat strigand Demisia!', 'Hotii', 'Nu plecam acasa/Mortii nu ne lasa', 'Nu stati la balcoane-ca muriti de foame'. Apoi, coloana de manifestanti s-a oprit si la Catedrala Arhiepiscopala, unde s-a pastrat un moment de reculegere in memoria victimelor de la clubul Colectiv, s-a cantat imnul national si s-a scandat 'Vrem spitale, nu catedrale'.

Protestarii s-au strans in doua grupuri, ca si in seara precedenta, in doua puncte ale orasului, dupa care s-au unit si au plecat in mars prin centrul localitatii pe strada Brailei pana la Primarie si Prefectura Galati.

Manifestantii sunt pasnici si nu au blocat traficul rutier. Masinile circula pe langa ei si soferii claxoneaza in semn de solidaritate.