Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat joi ca nu se opune niciunui transfer al ranitilor din Colectiv la unitati medicale din afara tarii, dar a atentionat ca acesti pacienti sunt greu de transportat avand in vedere ca multi dintre ei prezinta leziuni pulmonare severe, informeaza Agerpres.

"Noi nu ne opunem niciunui transfer si nu am cum sa ma opun la asa ceva, din contra ar mai decompensa un pic situatia, dar lucrurile nu stau intr-o varianta ideala. Sunt greu transportabili, trebuie sa isi asume cineva raspunderea pentru transportul aerian. Este foarte greu de spus ca un pacient cu leziuni pulmonare severe dintre cei care au asemenea leziuni poate fi transportat in conditii de siguranta. Unde sunt cazuri si unde familiile cu astfel de posibilitati sau oportunitati, nu ii opreste nimeni", a afirmat ministrul, la Spitalul de Urgenta Floreasca.

In cursul zilei de miercuri, o pacienta de la Spitalul de Arsi a fost transferata la o unitate medicala din Israel, suportand transportul si tratamentul pe propria cheltuiala.

Un alt pacient al Spitalului de Arsi, aflat in stare critica, ar putea fi transferat la o unitate medicala din Israel.