Ce se intampla cu managerul Spitalului de urgenta Floreasca? Si-a dat demisia inainte de tragedia din Club Colectiv, dar a revenit in spital, potrivit ministrului Banicioiu
"Si-a dat demisia, dar dupa tragedia de la Colectiv am avut o discutie si a revenit in spital. Vom vedea ce va fi dupa ce se va termina totul", a spus Banicioiu.
Reamintim ca la Spitalul Floreasca sunt internati 14 pacienti care au suferit arsuri in incendiul de la Clubul Colectiv. Sase dintre ei sunt in stare critica.
Pe langa medicii romani, mai multe echipe de medici din Franta, Israel, Turcia au fost si sunt prezenti in spitalele bucurestene pentru a acorda ajutor medicilor romani. Sarah Pape, medic britanic supraspecializat in tratarea pacientilor cu arsuri, este de luni in Romania pentru a-i ajuta pe ranitii din Colectiv, alaturi de echipa de doctori de la Spitalul Bagdasar Arseni.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
dați-i o mână de ajutor și propuneți-i oameni care ar merita să conducă schimbarea la față a administrației și a țării! Shared from Dan T.
http://www.publications.parliament.uk/pa/cm201516/cmhansrd/cm151104/debtext/151104-0001.htm#15110440000005
Astfel de cazuri vin de la :
- industrie grea /metalurgie , nu prea mai avem
- minerit (carbune) s-au cam inchis
- zone de conflict (cocktail molotov) / armata in teatre de razboi , la fel nu prea e cazul
- nu prea avem incendii in orase mari : un mare avantaj al sistemului centralizat de incalzire e ca ai foarte putine incendii pe timpul ierni , asta explica si nevoie mica de pompieri de la noi.
Eu zic ca 25 de paturi nu e un numar asa mic in conditii normale.
google : london fire statistics
vs Romania
"Peste 200 de oameni au murit şi aproape 460 au fost răniţi, în 2013, la nivel naţional, în incendii, care au afectat anul trecut în medie 15 locuinţe pe zi, se arată în bilanţul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU)."
vs tragedia de la colectiv (179 victime)
Cum ziceam , riscul de incendii e mic la noi in orasele mare unde ai incalzire centralizata , iar centrale de apartament pe gaz sunt inca noi, instalate recent. Cu timpul o sa avem si noi mai multe probleme de la aceste centrale.