Maria Ion, femeia despre care s-a spus ca lucra "la negru" in clubul Colectiv, nu figura cu contract individual de munca inregistrat, precizeaza Inspectia Muncii (IM), la solicitarea agentiei Mediafax.

"Din verificarea bazei de date privind Registrul General de Evidenta a Salariatilor al 'SC Club Colectiv SRL' a rezultat ca persoana la care mass-media face trimitere ca ar fi lucrat ￯la negru￯ nu figura cu contract individual de munca inregistrat. Acest aspect va fi lamurit la finalizarea cercetarii", se arata in raspunsul transmis de IM.

Inspectia Muncii a precizat ca, incepand din 2 noiembrie, au fost intensificate, prin inspectoratele teritoriale de munca, controalele in toata tara, pentru identificarea cazurilor de munca nedeclarata si verificarea respectarii prevederilor legale de securitate si sanatate in munca in cadrul unitatilor care au ca obiect de activitate cod CAEN 56 - restaurante si alte activitati si servicii de alimentatie publica - baruri, cluburi de noapte, cafenele, restaurante si unitati de acest gen.

Inspectorul general de stat, Nicolae Dantes Bratu, a precizat ca astfel de controale se faceau si pana acum, dar dupa accidentul din clubul Colectiv s-a decis ca actiunile de control care vizeaza unitatile ce au ca obiect de activitate cod CAEN 56 sa fie intensificate.

Maria Ion este printre cele 32 de persoane care si-au pierdut viata in incendiul din 30 octombrie, din clubul Colectiv.

Maria Ion lucra la clubul Colectiv ca femeie de serviciu, avand acasa cinci copii si un tata paralizat. Acestia traiesc cu chirie intr-o camera de 12 metri patrati, fara lumina, si dorm pe un singur pat si doua fotolii, primite de pomana, scrie Mediafax.

Femeia, care era platita cu 100 de lei pe zi pentru a face curatenie in local, ar fi mers la serviciu in 30 octombrie in locul unei colege, care o rugase sa ii faca aceasta favoare pentru ca se simtea rau.