Grupul Anonymous va organiza proteste in aproape 700 de orase din intreaga lume, actiunea purtand numele de Million Mask March. Se anunta prezenta de persoane cu celebrele masti si in Bucuresti, dar este posibil ca actiunea din Capitala sa fie in umbra protestelor masive ce au loc in Romania.

Membri ai grupului Anonymous in timpul unui protestFoto: Vincent Diamante

Politia din Marea Britanie a avertizat asupra violentelor ce pot avea loc la "Million Mask March" organizat de grupul anti-capitalist Anonymous, informeaza The Telegraph. Organizatorii marsului au transmis participantilor ca "politistii nu sunt prietenii vostri", dupa ce Scotland Yard a impus restrictii asupra protestului.

Protestul din Londra este doar una dintre activitatile similare ce vor avea loc in intreaga lume, conform Russia Today. Participantii la protest vor avea mastile popularizate de filmul " V for Vendetta" si vor avea loc in peste 671 de orase, printre care Sydney, Los Angeles, Johannesburg sau Berlin.

Scotland Yard-ul a cerut ca marsul din Londra sa nu continue dupa ora 21.00 si ca acesta sa fie limitat de la West End pana la Trafalgar Square. Pippa Mills de la Politia Metropolitana a tinut sa precizeze ca "vor facilita proteste pasnice.

Cu toate astea, in ultimele editii ale evenimentului participantii au dat dovada de comportament anti-social, infractional si dezordine. Anul acesta avem motive concrete sa credem ca protestele pasnice sunt ultimul lucru din mintea oamenilor ce vor veni."

Peste 20.000 de oameni din Londra au anuntat pe Facebook ca vor participa la acest mars, descriind-ul ca fiind "cel mai mare protest de la cei mai influenti oameni de pe glob."

In cadrul unui video de promovare postat de Anonymous, acestia considera ca acum civilizatia sufera de "o dilema nemaivazuta de alta civilizatie umana, suferim nu doar ca o comunitate, nu ca o natiune, ci colectiv ca planeta. Avem ceva ce nicio alta generatie nu a mai avut -internetul."

Social Media a fost in cazul acesta un "mare megafon" ce a chemat oamenii sa se uneasca pentru aceasta miscare globala. Anonymous a creat taguri pentru Twitter precum #MMM #MMM2015 si #MillionMaskMarch.

Conform activistilor din Washington, marsul va fi frecventat acolo de 25.000 de oameni, acestia protestand impotriva "brutalitatii politiei", a celui de-al doilea amendament precum si a "coruptiei majore din toate guvernele".

In Germania, "marsul nu mai este doar despre libertatea de internet, este despre libertatea rasei umane.", iar populatia din Berlin si Dusseldorf a invitat ca participantii Million Mask March sa se concentreze pe "pace, libertate si justitie".

In Romania, conform event-ului de pe Facebook, evenimentul va avea loc joi in Bucuresti, unde activistii se vor intalni la Piata Universitatii.