Un grup de profesionisti reuniti sub numele de Initiativa Romania propun discutii cu lideri de opinie, jurnalisti, ONG-uri, posibili candidati sau candidati deja anuntati la primaria Bucurestiului etc., incercand sa coaguleze toate eforturile si actiunile comunitatilor pentru a "bara accesul partidelor mari la conducerea Bucurestiului", si ulterior la conducerea oraselor din intreaga tara.

Din Initiativa Romania fac parte Andreea Georgescu - freelancer, Alin Luchian - student, Bogdan Ivanel - cercetator, Claudia Postelnicescu - avocat/publicist, Eduard Dumitrache - economist, Elena Ghioc - specialist marketing, Madalina Botoran - studenta, Mircea Serdin - inginer software, Ovidiu Neacsu - economist, Razvan Popescu - inginer constructii, Razvan Oprina - inginer constructii.

Autorii subliniaza ca nu este vorba despre ca un despre un proiect personal, "ci un proiect mai mare: despre Bucuresti, ca prim pas, si despre tara".

Autorii avertizeaza ca "demisia Guvernului va fi doar o rotire de cadre".

Ei isi propun sa aduca impreuna "zecile, sutele, miile, zecile de mii de oameni care au actionat solitar" si sa conecteze "fiecare om, fiecare grup de prieteni, fiecare ONG, fiecare familie, fiecare trupa de muzica, fiecare mica comunitate de oameni obisnuiti care s-au saturat si vor sa-si asume responsabilitatea propriului viitor, furat astazi de borfasii care au luat prizoniera Romania".

"Vrem ca toti cei care deja au demonstrat vointa de schimbare, ONG-uri, jurnalisti independenti, lideri de opinie din online, elite profesionale sa ne asezam la masa si sa ne organizam pentru alegerile locale de anul viitor" si "vrem sa gasim impreuna, sa prezentam si sa sprijinim candidati pentru Primaria Bucuresti si primariile de sector pentru a reforma si curata administratiile locale", mai arata Initiativa Romania.

  • Redam integral comunicatul de presa transmis de Initiativa Romania

Ziua in care renuntam e ziua in care murim.

Urmatorul pas: strangem randurile!

Prima tinta: Bucurestiul

1 politist omorat. 32 de tineri ucisi in chinuri. Aproape 200 de oameni mutilati. Si cifrele se schimba.

Ce ramane constant: 0 responsabilitati reale, 0 onoare, 0 respect si competenta, 0 integritate. Demisia Guvernului Ponta nu este decat o minima reparatie morala, dar nu absolva si nu schimba clasa politica. Pe mormanul de victime se catara aceiasi politicieni borfasi care ne-au furat si care, astazi, miros si a moarte. Singura lor competenta dovedita zilele acestea: cea de cioclu care numara mortii. Nicio urma de empatie, de regret, de jena sau de cainta. Sa nu-i lasam sa ne pacaleasca! Demisia Guvernului va fi doar o rotire de cadre.

Viata nu mai poate merge inainte ca pana acum: odata cu suferinta si viata furata a tinerilor din Colectiv, a venit si apusul elitei politice a ultimilor 25 de ani.

De azi facem un pas inainte:

  • Vrem sa aducem impreuna zecile, sutele, miile, zecile de mii de oameni care au actionat solitar;
  • Vom conecta fiecare om, fiecare grup de prieteni, fiecare ONG, fiecare familie, fiecare trupa de muzica, fiecare mica comunitate de oameni obisnuiti care s-au saturat si vor sa-si asume responsabilitatea propriului viitor, furat astazi de borfasii care au luat prizoniera Romania;
  • Vrem sa coagulam toate eforturile si actiunile comunitatilor de tot felul (comunitati online, profesionale etc);
  • Vrem ca toti cei care deja au demonstrat vointa de schimbare, ONG-uri, jurnalisti independenti, lideri de opinie din online, elite profesionale sa ne asezam la masa si sa ne organizam pentru alegerile locale de anul viitor;
  • Vrem sa gasim impreuna, sa prezentam si sa sprijinim candidati pentru Primaria Bucuresti si primariile de sector pentru a reforma si curata administratiile locale.

Da, prima tinta este Bucurestiul! Trebuie sa aratam ca putem bara accesul partidelor mari la conducerea Bucurestiului. Si azi avem o sansa reala, palpabila si concreta sa eliberam capitala de coruptie, minciuna si nepasare.

Incepem din Bucuresti, suntem aici, ne-am intalnit, am marsaluit impreuna. Avem astazi o sansa unica sa spulberam partidele mari de la conducerea Bucurestiului si sa dam un semnal tarii.

Alegerile locale sunt prea aproape ca ei sa mai poata spera ca trecerea timpului, grijile noastre domestice, oboseala vietii zilnice vor mai putea domoli si disipa furia si dorinta noastra de schimbare.

Iar TU, daca te-ai saturat sa fii o voce pierduta in multime, daca vrei sa schimbi ceva, dar nu stii cum, te asteptam. Vino alaturi de noi, ca sa nu astepti in zadar inca 4-5 ani pentru o schimbare.

Zilele si saptamanile care urmeaza vom contacta lideri de opinie, jurnalisti, ONG-uri, posibili candidati sau candidati deja anuntati la primaria Bucurestiului etc. Toata lumea trebuie sa inteleaga ca nu mai este vorba despre un proiect personal, ci un proiect mai mare: despre Bucuresti, ca prim pas, si despre tara.

Ce facem mai departe, decidem impreuna. Lasati-ne un numar de telefon si o adresa de e-mail pentru a ne intalni cat mai curand. Semnati sa strangem randurile, semnati sa ii aducem impreuna pe cei din societatea civila care au ceva de spus, dar au spus-o singuri pana acum:

https://docs.google.com/forms/d/1IM5iMzDJUQpJuEEC78PSR11U90Qkpx9q_1DLdiogoD8/viewform?usp=send_form

Andreea Georgescu - freelancer

Alin Luchian - student

Bogdan Ivanel - cercetator

Claudia Postelnicescu - avocat/publicist

Eduard Dumitrache - economist

Elena Ghioc - specialist marketing

Madalina Botoran - studenta

Mircea Serdin - inginer software

Ovidiu Neacsu - economist

Razvan Popescu - inginer constructii

Razvan Oprina - inginer constructii