Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, se declara solidar cu romanii "care isi manifesta nemultumirea in strada in aceste zile". "Dupa multi ani, romanii sunt cu adevarat solidari. (...) Cel mai mare castig al protestului de seara trecuta, daca putem vorbi de castig generat de durere si suferinta, este ca romanii au aratat ca nu mai pot fi mintiti", sustine Marilen Pirtea, dupa protestele la care au participat peste 25.000 de oameni, in centrul Capitalei.

Marilen PirteaFoto: Agerpres

PUBLICITATE

Citeste comunicatul integral al lui Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest din Timisoara

Rectorul Universitatii de Vest din Timisoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, se declara solidar cu romanii care isi manifesta nemultumirea in strada in aceste zile si pune accent pe unitatea oamenilor. "Dupa multi ani, romanii sunt cu adevarat solidari. Este momentul in care jocul murdar al dezbinarii a esuat. Ani la rand am fost impinsi sa ne certam intre noi... medici, cu profesori, politisti, cu finantisti, functionari, cu cei din mediul privat, iar lista poate continua. Cel mai mare castig al protestului de seara trecuta, daca putem vorbi de castig generat de durere si suferinta, este ca romanii au aratat ca nu mai pot fi mintiti", spune Marilen Pirtea.

Rectorul UVT remarca si faptul ca lupta impotriva coruptiei a trecut la un alt nivel. "S-a ajuns la o etapa in care intreaga societate este in convulsii, incercand sa elimine toxinele din interiorul sau, coruptia care o macina si ii omoara tinerii. Nu sunt doar valuri de emotii produse de tragicul eveniment de zilele trecute. Consider ca aceste convulsii sunt rezultatul decalajului dintre romani si liderii lor care au ajuns sa se reprezinte doar pe ei. Folosesc acest termen cu generozitate, intrucat adevaratii lideri sunt tinerii care dupa 10 ore de lucru, studentii care dupa o zi intreaga de cursuri, isi gasesc timp sa iasa in strada pentru convingerile lor."

Marilen Pirtea subliniaza faptul ca in momentul de fata exista o prapastie intre romani si reprezentantii lor. "Sunt impresionat de progresul facut de popor. In acelasi timp, sunt dezamagit ca liderii nostri refuza sa faca pasul inainte alaturi de oameni. Au ramas mult in spate si refuza sa faca loc altora. Refuza sa creada ca Romania nu mai este ograda lor, unde pot face orice isi doresc. Refuza sa creada ca Romania este a romanilor. Imi doresc ca romanii, cei care citesc aceste randuri, sa ramana cu un gand: acela ca tara este a lor. Imi doresc sa nu mai accepte niciun abuz, sa taxeze orice derapaj fara intarziere. Nu este nevoie sa se iasa in strada de fiecare data. Cu totii ne putem face datoria din pozitia in care ne aflam, iar cea mai buna modalitate este sa taxam abuzurile si sa nu acceptam nimic mai putin decat ni se cuvine."

"Nu mai suntem in anii '80! Deschideti ochii, ati pierdut contactul cu poporul, cu realitatea anului 2015. Romanii isi vor lua tara inapoi, oricat vreti voi sa va opuneti", spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Coruptia ucide!