Aproape 10.000 de euro s-au strans in prima zi a expozitiei cu vanzare "London Unedited - A Series of Unphotoshopped Photos by Teodora Maftei" deschisa luni la London Street Atelier din Bucuresti, informeaza organizatorii intr-un comunicat citat de Agerpres. "Asa cum m-au sfatuit medicii, chiar daca Teo se afla in coma indusa, eu am sa-i povestesc de atmosfera calda si placuta pe care am regasit-o, de oamenii care au contribuit la desfasurarea expozitiei", a spus Viorica Maftei, mama Teodorei, citata in comunicat.

Expozitia cuprinde 23 de fotografii realizate de Teodora Maftei in luna august la Londra si a fost organizata in scop caritabil. Fondurile stranse in urma vanzarii fotografiilor vor fi folosite pentru tratamentul fotojurnalistei internata in stare grava in urma incendiului din clubul Colectiv.

"Am fost uimiti de numarul coplesitor de persoane care ne-au vizitat aseara (luni seara - n.red.) si prin solidaritatea si energia lor pozitiva au creat o atmosfera calma de contemplare. In special dorim sa le multumim colegilor Teodorei cu ajutorul carora vom trimite fotografiile tuturor persoanelor care au fost alaturi de noi si au sustinut cauza prin donatiile lor. Ceea ce am conceput ca o mica expozitie de 23 de fotografii in micul nostru restaurant s-a transformat intr-un eveniment caritabil din motive lesne de inteles", se mai precizeaza in comunicat.

Pentru persoanele care doresc sa faca in continuare donatii sunt deschise, pe numele Alexandra Maria Stoica, verisoara Teodorei Maftei, conturile ING: in lei - RO03INGB0000999905424321 si in euro - RO23INGB0000999905424252; swift code: INGBROBU.

Teodora Maftei, fotograf si editor la Pro TV, a fost grav ranita in incendiul din clubul Colectiv si este internata la Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului de Arsi din Bucuresti.