Seful Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca, a fost demis, marti seara, de catre premierul Victor Ponta, anunta Mediafax. Dunca spune ca a aflat "in direct" ca a fost demis din functie de catre seful Executivului, aratand ca primise o sesizare privind clubul Colectiv joi, cu o zi inainte de tragedie, iar un reprezentant al clubului trebuia sa se prezinte vineri la Autoritate.

Marius_Dunca, seful ANPCFoto: ANPC

UPDATE Marius Dunca: Am aflat in direct ca am fost demis de la sefia ANPC. Este o surpriza

Seful ANPC, Marius Dunca, spune ca a aflat "in direct" ca a fost demis. "Am aflat in direct ca am fost demis. Este o surpiza si pentru mine. Acum daca ANPC este vinovata pentru tot ce se intampla rau in acesta tara, ne asumam si aceasta e vina... Eu nu cred ca ANPC este vinovata", a spus Dunca.

Intrebat cand a facut ultima data un control la clubul Colectiv, Dunca a afirmat ca ANPC a primit o sesizare joi privind neconcordante de preturi in local.

El a spus ca inspectorii ANPC au mers la fata locului joi, dar nu au gasit pe nimeni, astfel ca au lasat o "invitatie" pentru reprezentantii legali ai localului.

"Vineri trebuia sa se prezinte reprezentantul legal al operatorului economic cu buletin, stampila unitatii, aviz sanitar-veterinar, certificat constatator", a declarat Marius Dunca, precizand ca aceasta este procedura in cazul in care echipele de control nu ii gasesc pe reprezentantii firmelor.

"Noi nici nu am avut cand sa il controlam (localul-n.r.). Nu pot sa incalc legile, nu pot sa incalc procedura", a adaugat seful demis al ANPC.

Intrebat daca regreta ceva din activitatea sa, Dunca a spus ca a facut "tot ce i-a stat in putinta si tot ce i-a permis legislatia ca sa apere consumatorii".

Potrivit unor surse guvernamentale citate de Mediafax, premierul Victor Ponta a decis, marti seara, sa-l demita, la propunerea ministrului Economiei, pe seful Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Marius Dunca.

Potrivit acelorasi surse, in locul lui Dunca, Ponta a decis numirea secretarului de stat in Ministerul Economiei Bogdan Pandelica, cele doua decizii nefiind inca publicate in Monitorul Oficial.

Bogdan Pandelica este secretar de stat in Ministerul Economiei din martie 2014, iar din septembrie 2013 a fost subsecretar de stat in aceeasi institutie. Fost consilier local, Bogdan Pandelica a fost vicepresedinte al ANPC din mai 2012 pana in august 2013.

De asemenea, potrivit CV-ului sau, Bogdan Pandelica a fost director general al Erste Automobile Pitesti intre anii 2004 - 2009, director comercial la Romlux SA Targoviste, intre anii 2000 - 2001, apoi a fost consultant management la Mentor Traiding Pitesti intre anii 2001 - 2009.

La ora transmiterii acestei stiri, in fata Guvernului peste 13.000 de oameni protesteaza cerand demisiile primarului sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, ministrului Gabriel Oprea si premierului Victor Ponta.