Fostul ministru Elena Udrea s-a prezentat marti la sediul Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul in care este cercetata sub control judiciar pe cautiune, informeaza Agerpres.

Elena Udrea a refuzat sa faca declaratii in legatura cu prezenta la DNA, afirmand ca sunt doar acte procedurale.

Potrivit unor surse judiciare, Elena Udrea ar fi venit sa clarifice problema bunurilor pe care le poate aduce garantie, dupa ce a sustinut ca nu are bani sa achite cautiunea de 5 milioane de lei.

Procurorii DNA au dispus vinerea trecuta masura controlului judiciar pe cautiune in cazul Elenei Udrea in dosarul in care Parlamentul a incuviintat inceperea urmaririi penale si retinerea acesteia, nu insa si arestarea preventiva, fiind stabilita suma de cinci milioane lei.

Copresedintele PDL Vasile Blaga a fost marti la sediul DNA, unde a fost audiat de procurori in calitate de martor timp de aproape o ora si jumatate, intr-unul din dosarele in care este anchetata Elena Udrea, afirmand ca nu stie nimic despre vreo sponsorizare a campaniei electorale a PDL din partea lui Bogdan Buzaianu.

Elena Udrea s-a prezentat luni la DNA in dosarul legat de creditul BRD. La intrarea in sediu,Elena Udrea a declarat ca va contesta cuantumul cautiunii impuse de procurori,sustinand ca in acest moment, in conditiile in care toate bunurile sale sunt sub sechestru asigurator iar veniturile sale sunt reprezentate de indemnizatia de parlamentar, nu isi poate permite sa achite cautiunea.