Un martor la incendiul care a izbucnit vineri seara in clubul Colectiv afirma ca scanteile de la artificii au aprins buretele de pe unul dintre stalpii de langa scena iar focul s-a propagat rapid spre tavan.

Concertul a debutat cu "un joc pirotehnic" - "de pe stalpii schelei au izbucnit doua jerbe de scantei, una dintre ele orientata catre stalp", fara a provoca insa un incendiu.

"La un moment dat apreciez ca in jurul orei 22.30, spre sfarsitul unei melodii, a inceput acelasi joc pirotehnic ca la inceputul concertului, scanteile au aprins buretele de pe stalpul situat in partea stanga a scenei. In acel moment vocalistul trupei a zis ca asta nu trebuia sa se intample si aduca cineva un extinctor. O persoana din public a incercat sa arunce niste bere. Pret de cateva secunde am ramas si ne-am uitat cum se propaga focul si cand aproape acesta a atins tavanul, atunci am reactionat si am tras-o de mana pe A... spre iesirea din club", a declarat acesta, potrivit referatului cu propunrea de arestare preventiva a celor trei actionari ai clubului Colectiv.

Un alt martor precizeaza ca solistul a cerut un extinctor, "lucru ce nu s-a întâmplat, iar în câteva secunde focul s-a propagat pe suprafaţa întregului tavan".

Primul martor povesteste ca a intrat in garderoba, iar unde mai erau alte cateva persoane, dar nu a reusit sa mai iasa deoarece "mai multe persoane cazusera si se formase o gramada".

In momentul in care fumul a intrat si in garderoba, "am iesit si am inaintat spre iesirea din club. M-am catarat peste gramada de oameni cazuta si tinandu-ma de tocul usii am ajuns in cadrul acesteia de unde am fost tras de catre persoanele de afara. Apreciez ca distanta dintre gramada de oameni formata si tocul de sus al usii era o distanta de 1m", potrivit marturiei acestuia.