Daniela Ioana Nita, patroana firmei Golden Ideas Fireworks Artists, va fi audiata de procurorii Parchetului instantei supreme in dosarul incendiului din Club Colectiv. EurActiv.ro informeaza ca a gasit documente care arata ca nu e prima problema pe care aceasta o are cu procurorii.

Patroana Golden Ideas a avut dosar penal in 2009 pentru focuri de artificii ilegaleFoto: EurActiv.ro

In data de 18.05.2009, Snagov Tur SRL, custode al Ariei Naturale Protejate Lacul Snagov, a sesizat Biroul Arme, Explozivi, Substante Toxice al Inspectoratului de Politie Judetul Ilfov cu privire la focuri de artificii executate ilegal, in 16.05.2009, in mijlocul lacului, adica al Ariei Protejate.

Executantul focului de artificii a fost firma Golden Ideas SRL, care nu obtinuse acordul custodelui Ariei Protejate pentru executie, conform prevederilor Ordonantei 57 / 2007.

Un document eliberat de Ministerul de Interne prin Inspectoratul de Politie Ilfov in data de 11.01.2010, cu numarul de inregistrare 3085049, atesta faptul ca pe numele Daniela Ioana Nita a fost intocmit dosar penal, iar in data de 29.09.2009 "s-a propus si confirmat inceperea urmaririi penale de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea".

Alte probleme in justitie

In dosarul 23934/303/2012, firma Golden Ideas a pierdut un litigiu cu DHL Logistic SRL, prin care firma Denisei Ioana Nita a fost obligata sa ramburseze contravaloarea unor servicii prestate in suma de 4.372,48 lei plus penalitati de intarziere.

Firma Golden Ideas Fireworks Artists SRL este cea care a furnizat echipamentele pirotehnice pentru concertul Goodbye to Gravity din clubul Colectiv, in timpul caruia a izbucnit incendiul devastator soldat cu 32 de morti pana in prezent si peste 150 de raniti.

Surse judiciare au declarat luni pentru EurActiv.ro ca Daniela Nita, in prezent actionar majoritar al firmei si administrator al firmei, va fi audiata de procurori in legatura cu implicarea firmei in organizarea evenimentului.

Citeste integral si comenteaza pe Euractiv.ro