Colegiul de conducere al Curtii de Apel Bucuresti a decis marti ca judecatoarea Camelia Bogdan sa fie mutata de la Sectia penala la Sectia de contencios-administrativ, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Judecatoarea Camelia BogdanFoto: Captura YouTube

Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Bucuresti, Daniel Gradinaru, a declarat insa ca la nivelul Sectiei de contencios s-a constatat un deficit al numarului de judecatori, astfel incat Colegiul de conducere a decis ca doi magistrati, printre care se afla si Camelia Bogdan, sa fie trecuti de la Sectia penala la Sectia contencios.

Daniel Gradinaru a precizat ca judecatoarea Camelia Bogdan nu a fost mutata definitiv de la Sectia penala, ci va participa, pe o perioada determinata de 3 luni, la sedintele de judecata de la Sectia de contencios.

De asemenea, Daniel Gradinaru a mai spus ca nu este prima data cand Colegiul de conducere ia o asemenea decizie, iar Camelia Bogdan a primit si 2 saptamani pentru a se pregati profesional.

Pe de alta parte, surse judiciare au precizat ca judecatoarea Camelia Bogdan nu a fost de acord cu mutarea sa de la Sectia penala.

Camelia Bogdan a devenit cunoscuta pentru condamnarile grele pe care le-a dat in mai multe dosare, printre care si cel privind privatizarea frauduloasa a ICA, in care Dan Voiculescu a primit 10 ani de inchisoare.

Alte dosare judecate de Camelia Bogdan sunt RAFO-Carom sau transferurile de fotbalisti.