Andreea Chiriac, tanara decedata marti la Spitalul Sf. Pantelimon, se straduia sa economiseasca bani pentru un credit ipotecar, care sa ii salveze casa de la scoaterea la licitatie si familia de la evacuare fortata, scrie Euractiv.ro.

UPDATE: Corina Vasile, director de comunicare si relatii publice al Raiffeisen Bank, a confirmat pentru EurActiv.ro ca banca a suspendat executarea silita a familiei Andreei Chiriac. Astfel, casa nu va mai fi scoasa la licitatie.

Corina Vasile a mai precizat pentru EurActiv.ro ca Raiffeisen Bank este deschisa la aplicarea unor masuri similare si in cazul altor victime ale tragediei din Club Colectiv, daca acestea ar fi in situatii asemanatoare.

----------

Andreea Chiriac isi pierduse mama bolnava de cancer la inceputul liceului. In facultate, Chiriac muncea ca sa isi ajute si ea familia formata din tatal sau si sora mai mica, Roxana.

In 2008, in perioada de boom financiar, familia a contractat un credit ipotecar in franci elvetieni. Din cauza caderii pietei imobiliare, veniturile tatalui Andreei Chiriac, care era agent imobiliar, au scazut puternic iar rata a crescut pana la punctul nesustenabil.

Dupa mai multe amanari de plata, datoriile s-au acumulat pana la nivelul de 133.000 de dolari.

Licitatia organizata de banca va avea loc pe data de 16 noiembrie. O campanie de strangere de donatii a fost initiata pe generosity.com si poate fi vazuta aici.

Comenteaza pe Euractiv.ro