Preotul buzoian Mihail Milea spune ca el si alti "slujitori ai Biserici" ar fi trebuit sa convinga victimele incendiului din clubul Colectiv "ca nu au ce cauta in astfel de locuri intunecoase, lipsite de lumina credintei in viata vesnica", ci ca locul lor este "in mijlocul naturii lui Dumnezeu", scrie Mediafax.

Mihai MileaFoto: Captura Dailymotion

Presedintele Fundatiei pentru Copii "Sfantul Sava" din Buzau, preotul Milhail Milea, a postat pe Facebook un mesaj privind incendiul de vineri noapte din clubul Colectiv, in urma caruia 32 de persoane au decedat.

"La auzul acestei tragedii umane petrecuta zilele acestea in Bucuresti m-am gandit cu durere cat de repede se poate muri la o varsta tanara! Sufletul din mine plange pentru ei, cat si pentru nemangaiatii lor parinti, arsi la inima de durerea copiilor lor. Am lacrimat si am oftat deoarece eu, ca preot ortodox, n-am facut mai mult decat trebuia ca sa nu se intample aceasta scena apocaliptica: sa cada foc de sus peste acesti tineri plini de viata. Ca preot, trebuia ca, impreuna cu alti slujitori ai Bisericii, sa-i convingem, tot timpul, pe acesti tineri, cat si pe altii ca ei, ca nu au ce cauta in astfel de locuri intunecoase, insalubre, lipsite de lumina credintei in viata vesnica. Locul tinerilor este in mijlocul naturii lui Dumnezeu care ne ocroteste de tot ce este rau. Sa-i invatam pe tineri sa iubeasca lumina zilei, sa danseze in aer liber si sa asculte melodii frumoase, aducatoare de liniste si de bucurie interioara", a scris Mihail Milea, unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati preoti din judetul Buzau.

Parintele Milea a mentionat, totodata, ca Biserica Ortodoxa nu este impotriva relaxarii, insa distractia trebuie facuta cu "discernamant, cu intelepciune si cu credinta, asa cum ii place lui Dumnezeu", adaugand ca nu ii judeca pe tinerii care au fost in clubul Colectiv.

"Ca preot sunt alaturi de toti acesti tineri plecati dintre noi. Eu nu-i judec pentru sfarsitul lor. Ii compatimesc, puteau fi copiii mei, rudele mele. Durerea mea este aceeasi pentru oricine ar fi in aceasta situatie. Ca preot sunt obligat sufleteste sa ma rog pentru cei care au plecat dintre noi, dar si pentru cei care au mai ramas in viata, in spitale cu trupurile cicatrizate. Aceasta tragedie ne arata inca o data cat de scumpa e sanatatea si viata pe care nu le poti cumpara cu bani. Viata trebuie pretuita cat o avem ca dar de la Dumnezeu! Ca preot plang alaturi de toti parintii care au gustat acest pahar amar al suferintei tragice pentru copii lor inlacrimati", a mai aratat parintele Milea.

Numarul persoanelor care au decedat in incendiul din clubul Colectiv a ajuns la 32, dupa ce marti dimineata o alta tanara, in varsta de 28 de ani, a murit la Spitalul "Sfantul Pantelimon". Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate in mai multe spitale din Bucuresti, peste 50 fiind in stare critica sau grava.