In Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila" (SUUMC) erau internati marti, in jurul pranzului, 12 pacienti, dintre care sase in stare grava si unul intubat si ventilat mecanic.

In sectia ATI sunt internati opt pacienti, dintre care sase sunt in stare grava si unul este intubat si ventilat mecanic. Toti acesti pacienti au un prognostic rezervat asupra evolutiei starii de sanatate, dat fiind diferitele grade de arsura a pielii (de la 8-10% la 40-50%) si arsurile de cai aeriene superioarem, precizeaza SUUMC, intr-un comunicat.

Patru pacienti au fost transferati in saloanele Sectiei de chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva.

Toti pacientii sunt evaluati zilnic, in afara specialitatilor ATI si de chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva, de medici specialisti ORL, oftalmolgie, pneumologie si bronhologie.

Din punct de vedere al conduitei terapeutice, toti pacientii internati in SUUMC beneficiaza de:

tratament chirurgical, in Blocul Operator al Sectiei de chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva, pentru realizarea toaletei chirurgicale a leziunilor de arsura si a plagilor, precum si pentru realizarea inciziilor de decompresie;

tratament de sustinere a functiilor vitale, antibioterapie cu spectru larg, reechilibrare volemica si hidroelectrolitica, analgezie multimodala, profilaxie anticoagulanta si a ulcerului de stress, nutritie parenterala si, suplimentar, nutritie normala, conform unei diete realizate de catre specialisti nutritionisti si dieteticieni din cadrul spitalului;

comisia multidisciplinara a luat in calcul achizitionarea de dispozitive medicale si medicamente pentru realizarea dializei la pacientii critici, dat fiind faptul ca una dintre complicatiile care pot surveni in perioada urmatoare este cedarea functiei renale.

Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central precizeaza ca dispune de toate resursele umane, materiale si de suport logistic, necesare pentru ingrijirea acestor pacienti, fara a afecta activitatea medicala de urgenta a unitatii.

SUUMC va fi vizitat, in cursul zilei, de o echipa medicala condusa de prof. univ. dr. Ioan Lascar, seful Clinicii Chirurgie Plastica si microchirurgie recostructiva din Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti, echipa constituita din medici romani (prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu, managerul general al Spitalului de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" si dr. Cristian Nitescu, director medical al Spitalului Clinic de Urgenta Chirurgie Plasica, Reparatorie si Arsuri) si din Franta, respectiv, dr. Vincent de Broucker, Seful Centrului de tratare a victimelor arsurilor, din cadrul Centrului spitalicesc regional Lille si profesorul Marc Chaouat de la Spitalul St. Louis/ Departamentul de arsuri grave.