Preafericitul Patriarh Daniel a oficiat marti, in Catedrala Patriarhala, o slujba de pomenire a victimelor incendiului de la Clubul Colectiv, anunta agentia de stiri Bisericii Ortodoxe, Basilica, pe site-ul sau.

Patriarhul DanielFoto: basilica.ro

La slujba de pomenire au participat preoti din Administratia patriarhala si de la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Bucurestilor, precum si credinciosi.

De asemenea, in cursul diminetii a avut loc la Clubul Colectiv o slujba de pomenire, efectuata de preotii Viorel Petcu, Augustin Motoc si Dobre Emil.

"Am savarsit o slujba de pomenire pentru victimele incendiului de la clubul Colectiv si am aprins o lumanare la locul unde a avut loc nefericitul eveniment", a declarat pentru Radio Trinitas pr. Augustin Motoc.

Informatiile vin dupa avalansa de critici aparute pe retelele sociale generate de faptul ca niciun preot ortodox nu a fost vazut la clubul Colectiv pentru a se ruga pentru victimele tragediei.

Biserica Ortodoxa Romana a declarat in urma cu o zi ca au fost prezenti preoti la locul tragediei, dar cu discretia necesara, dupa cum a explicat purtatorul de cuvant al Patriarhiei, parintele Costel Stoica, la Europa FM.

In ceea ce priveste absenta patriarhului Daniel de acolo, parintele Costel Stoica a precizat ca acesta s-a rugat la Sfanta Liturghie si nu a umblat dupa imagine.

Parintele Costel Stoica a adaugat ca informatiile aparute pe internet nu fac nimic altceva decat sa denigreze imaginea Bisericii.

Arhiepiscopul romano-catolic Ioan Robu a venit luni la clubul Colectiv sa se roage pentru atat pentru cei morti, cat si pentru cei raniti in tragedia de la sfarsitul saptamanii trecute, scrie Agerpres.

'Cred ca n-am lucrat indeajuns pana acum, in acesti 25 de ani, noi, bisericile, ca sa schimbam ceva in modul nostru de a gandi si de a actiona, ca uite noi inghitim foarte usor neglijentele, coruptia, minciuna, smecheria si toate acestea ni se par ca sunt nimicuri, insa vedeti circumstanta aceasta ne-a aratat ca acestea pot fi criminale. De aceea spun ca n-am facut mare lucru pana acum sa schimbam, nu numai noi, Biserica, dar toata lumea, ceva, ca nu am protestat cand am intalnit si minciuna si coruptia si neglijenta, indiferenta, caci acestea, repet, pot fi criminale', a afirmat IPS Ioan Robu.