Reprezentantii Clubului Colectiv fusesera invitati sa se prezinte sambata, 30 octombrie, la sediul Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti, cu actele societatii, in urma unei reclamatii cu privire la neconcordanta dintre preturile de pe meniu si sumele incasate, insa nu au dat curs invitatiei, informeaza reprezentantii ANPC, potrivit Agerpres. Stiripesurse.ro prezentase anterior un document care ar fi aratat ca ANPC a efectuat controlul si ar fi constatat ca activitatea clubului este legala.

Acestia precizeaza, intr-o declaratie remisa la solicitarea AGERPRES, ca in data de 18 octombrie 2015, la Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti a fost inregistrata o reclamatie cu privire la activitatea clubului Colectiv. Reclamatia se referea la neconcordanta dintre preturile de pe meniu si sumele incasate. In lista de meniu aparea un sortiment de coniac la un pret de 23 lei, pentru care consumatorul a platit la bar 40 de lei. A sesizat neregula la bar si a primit bautura gratuita din partea casei, insa, cu toate acestea, consumatorul a depus reclamatie la ANPC.

"In data de 29 octombrie 2015 o echipa de comisari ai Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor s-a deplasat la sediul clubului pentru analizarea reclamatiei, institutia mentionand ca termenul legal pentru cercetarea unei reclamatii este de 30 de zile de la data inregistrarii. ANPC precizeaza ca la data si ora controlului nu era prezent niciun reprezentant legal al firmei, ci doar un barbat care nu avea acces la documentele firmei. Comisarii CPCMB au lasat o invitatie pentru reprezentantul societatii Colectiv, acesta urmand a se prezenta cu actele societatii la sediul Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti pentru a doua zi, 30 octombrie 2015, ora 08,30. In data de 30 octombrie 2015, niciun reprezentant al societatii nu s-a prezentat la sediul Comisariatului. Conform Procedurii de Control, urma ca in urmatoare zi lucratoare echipa de control sa se deplaseze la sediul societatii si sa afiseze, la loc vizibil, o noua invitatie pentru reprezentantul legal al societatii pentru ca acesta sa se prezinte la sediul Comisariatului cu documentele solicitate", se mentioneaza in declaratia semnata de Marius Alexandru Dunca, presedintele ANPC.

Potrivit ANPC, in cazul in care nici de aceasta data nu s-ar fi prezentat reprezentantul imputernicit la sediul Comisariatului, echipa de control urma sa incheie Proces Verbal de Constatare a Contraventiei avand in vedere incalcarea prevederilor articolului 51 alin 1 din OG 21/1992, conform caruia "Impiedicarea, sub orice forma, a organelor administratiei publice insarcinate cu protectia consumatorilor de a exercita atributiile de serviciu referitoare la prevenirea si combaterea faptelor care pot afecta viata, sanatatea sau securitatea consumatorilor ori interesele economice ale acestora constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 10.000 lei la 30.000 lei".

De asemenea, ANPC mai precizeaza ca din cauza neprezentarii, la data si ora stabilita, a reprezentantului legal imputernicit al firmei la invitatia adresata de reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, acestia nu au putut incheia act de control la Clubul Colectiv.