Cei trei actionari ai clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, au fost retinuti de procurori, fiind acuzati de ucidere si vatamare corporala din culpa, in dosarul privind incendiul in care 31 de oameni au murit si alti aproximativ 200 au fost raniti.. Actionarii Clubului Colectiv, Costin Mincu, Alin Anastasescu si Paul Gancea, au fost audiati in calitate de suspecti pentru ucidere si vatamare corporala din culpa.

Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu au fost adusi cu mandat, pentru fi audiati in calitate de suspecti, pentru infractiunilor de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, in cazul incendiului din Clubul Colectiv, a aratat Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, intr-un comunicat de presa, potrivit Mediafax.

Procurorul general al Romaniei Tiberiu Nitu a declarat, luni seara, ca incepand de sambata au fost audiate 40 de persoane in cazul incendiului de la clubul Colectiv si ca ancheta se efectueaza pe toate palierele, atat la companii private, cat si la institutii publice.

Intrebat de jurnalisti de ce s-a schimbat incadrarea in acest caz, din omor calificat in ucidere in culpa, Nitu a explicat ca procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, unde a fost deschis dosarul, fiind sesizati cu privire la un incendiu in urma caruia au rezultat persoane decedate si persoane vatamate grav, au inceput urmarirea penala pentru omor calificat, potrivit Mediafax.

"Probele ulterioare au stabilit cauza, modul de propagare si cauza deceselor victimelor, astfel ca s-a stabilit ca modalitate de vinovatie, de savarsire a faptei, culpa, si nu intentia", a precizat Nitu.

Intrebat daca au fost identificati cei care au furnizat artificiile folosite in timpul concertului, Nitu a aratat ca s-au stabilit identitatile persoanelor si a companiei furnizoare.

"Toate persoanele cu privire la care se va stabili o forma de vinovatie in acest dosar vor raspunde penal. Ancheta se efectueaza pe toate palierele,atat la companii private, cat si la institutii publice", a declarat magistratul.

Intrebat ce pedeapsa risca persoanele gasite vinovate, Nitu a precizat ca, pentru ucidere din culpa in forma agravanta pedeapsa este de 10 ani, iar pentru vatamare corporala din culpa este de patru ani. Daca se aplica concursul de infractiuni si vor fi identificate si alte infractiuni, pedepsele cresc.

Intrebat daca pana la acest moment s-au conturat indicii potrivit carora s-ar fi comis si fapte de coruptie in acest caz, procurorul general a precizat ca pana acum ancheta s-a concentrat pe victime.