Aerul din clubul Colectiv continea o combinatie de otravuri greu de imaginat care a cauzat intoxicatie si arsuri cum medici cu o indelungata experienta nu au mai vazut, potrivit doctorilor Ioan Lascar si Dan Enescu, citati de Mediafax.

Seful Clinii de chirurgie plastica de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascar, a declarat luni seara ca Universitatea Politehnica a facut o evaluare a compozitiei aerului din Colectiv, ce a relevat "o combinatie de otravuri cum greu si-ar fi imaginat cineva ca exista", respectiv de monoxid si dioxid de carbon, monoxid si dioxid de azot, acid cianhidric, acid clorhidric, toluen si xilen.

Astfel, chiar daca initial au plecat pe picioare de la club, ranitii au avut apoi o stare de rau.

Totodata, cei spitalizati au o evolutie imprevizibila, nemaiintalnita, si in cazurile in care arsurile nu sunt foarte extinse, potrivit medicului.

La randul sau, managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu", Dan Enescu a spus ca nu a mai vazut arsuri ca la victimele incendiului din Colectiv, desi a tratat de-a lungul activitatii 20.000 de arsuri, inclusiv pe ale bebelusilor de la Maternitatea Giulesti.

Cei doi medici au facut aceste declaratii la conferinta la care au participat luni seara la Amabasada Frantei, cu ocazia vizitei la Bucuresti a unor medici francezi, in cadrul unui program de cooperare pentru realizarea unor centre pentru tratarea arsurilor.