Un miting pentru demisia primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, este anuntat pe Facebook marti, 3 noiembrie, in Piata Universitatii, incepand cu ora 18.00.

HotNews.roFoto: Hotnews

Anuntul a fost postat pe pagina "DEMISIA Piedone, subordonatilor lui si tuturor celor raspunzatori", alaturi de mesajul: "SA NU MAI LASAM OAMENII SA FIE SACRIFICATI IN NUMELE SPAGII!".

Cristian Popescu Piedone a declarat sambata ca nu are ce sa-si reproseze si ca din punctul de vedere al primariei Clubul Colectiv, unde s-a produs tragedia in care 31 de oameni au murit.

Primarul a declarat sambata, in fata clubului Colectiv, ca localul nu detinea autorizatii de la ISU pentru ca avea o declaratie pe propria raspundere, care este cuprinsa intr-un acord de functionare.

Cristian Popescu a spus ca nu are ce sa-si reproseze din punct de vedere legal si ca, din punctul de vedere al Primariei, clubulul a functionat legal.

"Avem la dosar toate actele, am indeplinit toate normele legale de eliberare a acordului de functionare (...) Legea Politiei locale spune ca pentru eliberarea acordului de functionare trebuie sa avem acordul locatarului, contractul de inchiriere, titlul de proprietate, datele de identificare de la Registrul Comertului. Locatarul da declaratie pe proprie raspundere despre ce activitatea pe care trebuie sa o desfasoare. Acordul de functionare insumeaza toate acordurile de la toate instititutiile", a sustinut primarul Sectorului 4, unde se afla Clubul Colectiv.

Duminica, anchetatorii au ridicat documente de la mai multe institutii publice in cadrul anchetei privind incendiul de la clubul Colectiv, printre care se afla Primaria Sectorului 4 si Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM).