Casa Regala va gazdui luni o cina in memoria Reginei Maria, inaintea ceremoniei Intoarcerii Inimii. Cina nu va avea caracter oficial, nici public, desfasurandu-se in familie, cu musafiri din tara, din Republica Moldova si din strainatate, anunta Biroul de Presa al Regelui Mihai I.

Totodata Principesa Margareta a transmis un mesaj in care noteaza ca "Inima Reginei Maria se va intoarce la locul unde a batut pentru ultima oara".

"Peste cateva ore, Inima Reginei Maria se va intoarce la locul unde a batut pentru ultima oara. Regina Inimilor a fost pusa la incercare chiar si dupa ce a trecut la cele vesnice. Inima sa a pribegit 75 din cei 77 de ani trecuti de la moartea Reginei Romaniei Mari.

Regina a fost numita Mama Ranitilor, iar Familia noastra spera ca drumul simbolic de maine sa fie o alinare pentru familiile indoliate, precum si o raza de speranta pentru cei care lupta cu moartea in spitale, ca urmare a incendiului tragic petrecut in Capitala.

Sunt sigura ca romanii vor insoti, de aproape sau de departe, intr-un gand Inima Reginei, pe drumul ei spre Camera de Aur. Iubirea conationalilor nostri fata de Regina lor a strabatut vremi si a invins epoci de suferinta", se arata in mesajul Principesei Margareta.