Barul La Baza din Iasi a anuntat luni, intr-un mesaj pe contul sau de Facebook, ca isi suspenda activitatea timp de circa 2-3 luni pentru a efectua lucrarile necesare astfel incat sa aiba "garantia celor de la ISU ca nu reprezetam un pericol". Responsabilii barului precizeaza ca unitatea dispune de 2 iesiri separate, dintre care una dubla, si stingatoare, insa considera au fost "ignoranti si in consecinta iresponsabili". "Nu vrem sa mai punem pe nimeni in pericol, chiar daca legea permite acest lucru", mai arata La Baza.

Barul La BazaFoto: Facebook - La Baza

Acestia precizeaza ca barul La Baza nu este certificat cu risc minim de incendiu si ca nu dispune de autorizatie de la ISU insa are aviz ISU pentru modificarile din locatie necesare pentru a preveni si a minimiza riscul.

"Nu vrem sa mai punem pe nimeni in pericol, chiar daca legea permite acest lucru", se mai arata in mesaj.

Nu este singurul local care a decis sa ia masuri dupa tragedia de vineri din Clubul colectiv. Clubul Rockstadt din Brasov a anuntat ca isi suspenda temporar activitatea, dupa ce a constatat ca buretele folosit la izolarea fonica "face parte din aceeasi categorie de burete folosit in clubul Colectiv din Bucuresti", potrivit unui anunt postat pe pagina de Facebook a clubului.

De asemenea, omul de afaceri Andrei Sosa a anuntat, intr-o postare pe Facebook, ca va inchide Clubul Expirat din Bucuresti, in urma tragediei de vineri din Clubul Colectiv. "Imi cer scuze si imi asum, din 2003 am pus viata a mii de oameni in pericol. Weekend de weekend. Si cate-odata si in timpul saptamanii", isi incepe Andrei Sosa postarea in care isi anunta demisia si inchiderea clubului.

  • Mesajul postat pe Facebook de Barul La Baza

"Buna ziua.

in urma evenimentelor tragice din Club Colectiv ne simtim datori sa facem cateva precizari sincere, totodata facem publica si o noua hotarare.

Barul La Baza nu este certificat cu risc minim de incendiu.

Despre acte. Nu avem autorizatie de la ISU. in schimb avem aviz ISU pentru modificarile din locatie necesare pentru a preveni si a minimiza riscul. Pentru a ne apuca de modernizare trebuie sa obtinem autorizatia de constructie, dosar depus dar ce s-a intins enorm de mult timp (> 1an). E de precizat ca am fost tratati decent si cinstit de catre autoritati (chiar fara "pile"), durata fiind influentata pe de o parte de birocratia din Romania, pe de alta parte si din vina noastra. Asadar am facut toate demersurile pentru a indrepta situatia.

Totusi am decis ca vom suspenda activitatea barului si vom anula evenimentele programate, toate acestea pana cand vom face modernizarile cerute si vom avea garantia celor de la ISU ca nu reprezetam un pericol. Estimarea noastra 2-3 luni, dar nu stim sigur.

Ce putem spune? Desi avem 2 iesiri separate, una chiar dubla, stingatoare etc, consideram ca am fost ignoranti si in consecinta iresponsabili. Am avut noroc. Nu vrem sa mai punem pe nimeni in pericol, chiar daca legea permite acest lucru.

Baza

P.S. Nu suspendam activitatea de ochii controalelor anuntate. Au mai fost, au numerele noastre de contact si suntem disponibili in fiecare zi de dimineata pana seara."