Vlad Tausance a reactionat la anuntul lui Andrei Sosa, care a anuntat inchiderea clubului Expirat, afirmand ca, prin tragedia de la Colectiv, s-a terminat o era si "s-a maturizat cu forta o generatie".

"Patronii pe care-i vreti executati in piata publica, alaturi de cei care au disparut in iadul de vineri, sunt vinovati. Suntem vinovati, impreuna, pentru Vama Veche unde se ingramadeste o tara, vara de vara. Sunt vinovati pentru Centrul Vechi care a pus Bucurestiul pe harta city-break-urilor. Sunt vinovati pentru cateva sute de albume si cateva zeci de trupe. Lucrurile astea nu s-au nascut din improvizatii riscante, nu pentru ca "Merge si asa", ci pentru ca "Altfel nu se poate!". Asa a fost. La Bucuresti, la Berlin, Ia Istanbul. Nu o sa mai fie asa. Din pacate. Din fericire", a afirmat Vlad Tausance, care a devenit cunoscut opiniei publice pentru faptul ca a condus campania online a presedintelui Klaus Iohannis.

Iata mai jos postarea lui Vlad Tausance, pe contul lui de Facebook:

"In weekendul negru care a trecut, s-a maturizat cu forta o generatie. Si, cum zicea Dana Berghes, s-a terminat o era.

Vreti, nu vreti, undergroundul romanesc s-a nascut si a crescut pe terase improvizate, cu generatorul langa dormitorul-baraca, in subsoluri cu igrasie si fara ventilatie, in case boieresti cu bulina, dar fara autorizatie, in frigul din hale si sali de repetitii refacute in graba. Cu fire lipite in mijlocul concertului si scene improvizate, cu lumina care cadea de zece ori pe seara si lumea care aplauda ca la zile de nastere.

Doar aici s-au jucat primele piese de teatru independent, s-au format si s-au certat trupe, s-a citit poezie si s-au atarnat tablouri pe pereti. Pentru ca arta incomoda si sunetele adevarate nu au avut niciodata autorizatie de functionare, nici investitori. Unde voiati sa se intample? In Casa Poporului?

Am petrecut cei mai frumosi ani din viata mea in bombe cu ceas - La Grande Maguy, Hard And Heavy, Under, Sovata. Am pus muzici si am baut kilometri de shot-uri in pivnite, in fum gros, facand misto de un cutremur care speram sa ne prinda pe strada. Am vazut, alaturi de voi, filme in cinematografe care stau sa cada la prima pala si mi-am pus ochelarii pe ochi la afteruri de unde puteam sa nu mai plecam.

Ne-am crezut invincibili si nemuritori. NU suntem. Din pacate. Am fost, in schimb, cum am fost si la marsul de ieri, impreuna. Certati la sprit sau prieteni vechi, cu sau fara pletele de pe vremuri, cu geci de piele sau cu copii in carucioare. Sper sa ramanem impreuna.

Patronii pe care-i vreti executati in piata publica, alaturi de cei care au disparut in iadul de vineri, sunt vinovati. Suntem vinovati, impreuna, pentru Vama Veche unde se ingramadeste o tara, vara de vara. Sunt vinovati pentru Centrul Vechi care a pus Bucurestiul pe harta city-break-urilor. Sunt vinovati pentru cateva sute de albume si cateva zeci de trupe. Lucrurile astea nu s-au nascut din improvizatii riscante, nu pentru ca "Merge si asa", ci pentru ca "Altfel nu se poate!". Asa a fost. La Bucuresti, la Berlin, Ia Istanbul. Nu o sa mai fie asa. Din pacate. Din fericire.

Respect si toate gandurile mele pentru cei care nu mai sunt si pentru cei care sufera, pentru prieteni, copii si parinti. Au fost parte din familia extinsa care m-a primit intotdeauna, indiferent de cat de idiot am fost sau cat de tare am gresit".