Sute de persoane au venit si luni dimineata sa doneze sange la Centrul de Transfuzie din Bucuresti, dupa ce in weekend au fost aproape 2.000 de donatori in Capitala, coada ajungand acum pana la Piata Victoriei, transmite Mediafax.

Inca de la prima ora, zeci de persoane au venit sa doneze sange pentru victimele tragediei din Clubul Colectiv.

"Coada a ajuns pana la Piata Victoriei. Va trebui sa punem undeva un grilaj. Au fost aproape 300 de oameni inca de la prima ora a diminetii: sportivi, stundeni, oameni din toate categoriile sociale si de toate varstele. Incepand de sambata dimineata de la ora 01:30, cand am deschis centrul si pana luni la 07:30 aveam deja peste 2.000 de donatori in toata Capitala, vorbind aici de Centrul de transfuzie, dar si de spitalele Floreasca, Fundeni si Municipal. In cursul zilei de duminica au fost aproape 800 de persoane care au donat, iar la Municipal - 67, Floreasca - 43 si Fundeni - 35", a explicat directorul Centrului de Trabfuzie.

Ea a spus ca, din pacate, este o problema atunci cand numarul de donatori este foarte mare. Au fost cateva situatii cand aparatele s-au blocat, centrul avand in medie 300 de donatori pe zi, iar acum ajungand sa aiba de trei ori mai mult.

In aceste conditii, se cauta solutii pentru ca oamenii sa doneze in cat mai multe locuri, in deplina siguranta, a adaugat Gosa.

Potrivit ultimei raportari transmise, duminica seara, de Ministerul Sanatatii, 137 de raniti in incendiul de la Clubul Colectiv mai sunt internati in spitalele Capitalei. Dintre acestia, cei mai multi sunt la Spitalul de Arsi - 27 (trei in stare critica, 10 grav, 14 in stare stabila), Spitalul "Bagdasar Arseni" - 21 (trei intubati, 18 in stare stabila), Spitalul Universitar - 20 (sase in stare critica, trei in stare grava, 11 in stare stabila), Floreasca- 15 (14 intubati, unul in stare stabila), Elias - 14 (patru intubati, 10 in stare stabila) si Spitalul Militar - 12 (doi intubati, 10 in stare stabila).

Totodata, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" sunt internati sase tineri, intre care doi frati de 16 ani si 17 ani si 11 luni (doi pacienti intubati, patru in stare stabila), la Spitalul "Sfantul Ioan" - opt raniti (sase intubati, doi in stare stabila), Spitalul SRI - sase (doi grav, patru in stare stabila), Spitalul "Sf. Pantelimon" - cinci (doi intubati, trei in stare stabila) si la Spitalul Gerota - trei pacienti in stare stabila. Astfel, 57 dintre raniti sunt in stare critica, grava sau intubati.

In incendiul de vineri noapte au murit 30 de persoane, ultima - o tanara de 26 de ani - decedand in cursul serii de duminica, la Spitalul Bagdasar - Arseni.