Peste 130 de persoane sunt internate in mai multe spitale din Bucuresti, dupa tragedia de vineri seara din Clubul Colectiv in urma careia 30 de persoane si-au pierdut viata. Starea a trei dintre pacientii internati in sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Militar s-a imbunatatit si vor putea fi transferati la Sectia de arsi, insa alti cinci sunt in continuare in stare grava, unul continuand sa fie intubat, iar situatia pacientilor critici se poate schimba oricand. Medicii se declara insa "foarte oprimisti". Cinci pacienti sunt in continuare in stare critica la Spitalul "Bagdasar-Arseni".

Covor de lumanari in fata ColectiveFoto: Mihai Ivascu / Hotnews.ro

Cinci pacienti sunt in stare critica la Spitalul "Bagdasar-Arseni", a declarat luni, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al unitatii medicale, doctorul Florin Bica.

Potrivit acestuia, starea pacientilor de la "Bagdasar-Arseni" este totusi una stationara.

"Sunt stationari. Medicii au inceput sa le schimbe pansamentele. In stare critica sunt cinci pacienti din cei 22. Sase sunt pe sectie, 16 la reanimare", a precizat medicul.

----------------------

00:30 Protectia Consumatorului (ANPC): Reprezentantii Clubului Colectiv fusesera chemati, sambata, la Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor, in urma unei reclamatii legate de preturi.

Reprezentantii Clubului Colectiv fusesera invitati sa se prezinte sambata, 30 octombrie, la sediul Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti, cu actele societatii, in urma unei reclamatii cu privire la neconcordanta dintre preturile de pe meniu si sumele incasate, insa nu au dat curs invitatiei, informeaza reprezentantii ANPC, potrivit Agerpres.

Stiripesurse.ro prezentase anterior un document care ar fi aratat ca ANPC a efectuat controlul si ar fi constatat ca activitatea clubului este legala.

00:10 PICCJ: Incendiul din clubul Colectiv s-a produs ca urmare a faptului ca a fost permis accesul unui numar de persoane mult peste limita admisa a localului, precum si a desfasurarii unui foc de artificii in conditiile amenajarii interioare improprii unor astfel de activitati, potrivit Mediafax.

23:15 Cei trei actionari ai clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, au fost retinuti de procurori, fiind acuzati de ucidere si vatamare corporala din culpa, in dosarul privind incendiul in care 31 de oameni au murit si alti aproximativ 200 au fost raniti. (Mediafax)

22:30 Aerul din clubul Colectiv continea o combinatie de otravuri greu de imaginat care a cauzat intoxicatie si arsuri cum medici cu o indelungata experienta nu au mai vazut, potrivit doctorilor Ioan Lascar si Dan Enescu. (Mediafax)

Şeful Clinii de chirurgie plastică de la Spitalul Floreasca, Ioan Lascăr, a declarat luni seară că Universitatea Politehnica a făcut o evaluare a compoziţiei aerului din Colectiv, ce a relevat "o combinăţie de otrăvuri cum greu şi-ar fi imaginat cineva că există", respectiv de monoxid şi dioxid de carbon, monoxid şi dioxid de azot, acid cianhidric, acid clorhidric, toluen şi xilen.21:25 Presedintele Poloniei, Andrzej Duda, a ajuns in fata clubului Colectiv, unde a depus o coloana de flori si o candela

Acesta urmeaza sa participe la Bucuresti la o intalnire a sefilor de stat din regiune pentru pregatirea summitului NATO care va avea loc la Varsovia in 2016.

21:25 Presedintele Poloniei, Andrzej Duda, a ajuns in fata clubului Colectiv, unde a depus o coloana de flori si o candela. Acesta urmeaza sa participe la Bucuresti la o intalnire a sefilor de stat din regiune pentru pregatirea summitului NATO care va avea loc la Varsovia in 2016.

20:58 13 pacienti internati la Spitalul de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri au fost operati luni, 6 dintre ei fiind dintre pacientii de la terapie intensiva, iar 7 dintre cei aflati intr-o stare buna. 9 raniti de la Spitalul de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri sunt in continuare in stare critica, 6 dintre acestia fiind operati luni, ei trecand cu bine peste interventiile chirurgicale, a declarat purtatorul de cuvant al unitatii medicale, Adrian Stanculea, citat de Agerpres.

20:34 Un al doilea actionar la clubul colectiv, Catalin Gancea, a fost retinut pentru 24 de ore

19:15 Familiile lui Mihai Alexandru si a Catalinei Ionita, victime ale tragediei din clubul Colectiv, fac apel la decenta si discretie

18:36Alin Anastasescu, unul dintre actionarii clubului Colectiv, a fost retinut luni de procurori, dupa ce a fost audiat la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Alin Anastasescu detine cel mai mare pachet de actiuni, dintre cei trei actionari ai clubului.

Alin Anastasescu a iesit incatusat din sediul Parchetului si a fost dus in arestul Politiei Capitalei. El nu a facut declaratii la iesire, iar marti urmeaza sa fie prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

18:20 Si Hangover Club din Bucuresti isi suspenda activitatea

17:52 Ajutoare de urgenta pentru victimele incendiului din Colectiv

17:50 Zece raniti in incendiul din clubul Colectiv, internati in spitale din Capitala, au fost externati luni, fiind inregistrat si un deces la Spitalul de Arsi, a anuntat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, la Palatul Victoria. (Agerpres)

17:37Ambasadele straine de la Bucuresti au coborat drapelele in berna in memoria victimelor tragediei din clubul Colectiv.

17:04 Inca un pacient de la Spitalul de Arsi a murit, bilantul dupa incendiul de vineri a urcat la 31 de morti, anunta surse medicale citate de Digi 24.

16:51Catalin Cirstoiu, managerul Spitalului Universitar din Bucuresti: "Ganditi-va ce ar fi insemnat un astfel de incident intr-un oras mai mic. In tara sunt unitati sanitare incapabile sa asigure ajutor imediat."

16:25 Cinci pacienti de la Spitalul Universitar au fost externati, informeaza Digi24.

15:57 Brasov: Primaria va verifica cluburile si barurile

Primaria municipiului Brasov incepe marti verificarea cluburilor, discotecilor, barurilor si a altor unitati ce apartin de alimentatia publica, cu anumit potential de risc, cu privire la respectarea legislatiei in vigoare (Agerpres).

15:42: Printul Charles, "extrem de socat" de tragedia din clubul Colectiv: "Gandurile si rugaciunile mele sunt alaturi de poporul roman".

15:25 Ministerului francez al Afacerilor Externe si Dezvoltarii Internationale transmite condoleante familiilor victimelor din clubul Colectiv.

"Transmitem condoleantele noastre familiilor victimelor. In aceste momente dificile, Franta este alaturi de autoritatile din Romania si de poporul roman", se arata in acest mesaj.

15:04 Cei trei patroni ai clubului Colectiv, audiati pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa

14:41 Cristian Tudor Popescu, la Europa FM: Fiul meu a cantat de trei ori la Colectiv

14:23 Unitatea de elita pentru arsi de la Floreasca, inaugurata in urma cu 7 luni, nu a fost inca folosita. Medicul Ioan Lascar: Am optat sa nu operam in acea sala. Nu am vrut sa separam bolnavii

14:11 Al doilea dintre cei trei proprietari ai clubului Colectiv a fost adus cu mandat la Parchet, fiind urmat, la cateva minute, de cel de-al treilea proprietar. Niciunul dintre cei trei actionari nu a raspuns la intrebarile presei

Alin Anastasescu

Alin Anastasescu

Foto: captura Digi24

13:55 Unul dintre patronii de la clubul Colectiv, Catalin Gancea, s-a prezentat la audieri la Parchetul General, insotit de un avocat

13:16 Ambasadorul Turciei a venit la Colectiv; un student turc este internat la Floreasca

Ambasadorul Turciei la Bucuresti, O. Koray Ertas, a depus luni un buchet de flori in fata clubului Colectiv din Capitala in memoria victimelor decedate in incendiu, potrivit Agerpres.

Acesta a fost insotit la locul tragediei de parintii lui Ayberk Manci, un tanar cetatean turc, victima a tragediei de la Colectiv, in prezent spitalizat la Floreasca.

'Ne exprimam solidaritatea cu cei care traverseaza aceasta tragedie', a spus ambasadorul, adaugand ca va cere in tara sa permisiunea, conform regulilor diplomatice ale Turciei, sa coboare drapelul de la ambasada in berna.

Ayberk Manci este un student turc venit in Romania cu programul Erasmus, precizeaza reprezentanta diplomatica a Turciei.

12:49 Scrisoare deschisa de la un martor al tragediei din Club Colectiv catre Raed Arafat si Comandamentul pentru Situatii de Urgenta

12:30 Incendiul de la Colectiv: Situatia ranitilor aflati in spitale

137 de raniti in urma incendiului care a izbucnit vineri seara in clubul Colectiv se afla internati luni la pranz in spitalele bucurestene. Potrivit unui centralizator realizat de Agerpres, starea ranitilor este urmatoarea:

Spitalul de Arsi: 27 - trei in stare critica; 10 in stare grava; 14 sunt stabili;

Spitalul "Bagdasar-Arseni: 22 - cinci in stare critica; sase sunt pe sectie, 16 la reanimare;

Spitalul Municipal: 19 - zece la terapie intensiva;

Spitalul Floreasca: 15 - toti in stare critica;

Spitalul Elias: 14 - noua in Terapie Intensiva;

Spitalul Militar: 12 - trei au o stare mult mai buna si vor fi transferati in Sectia de arsi, dar cinci raman in stare grava, unul fiind intubat;

Spitalul "Sf Ioan": 8 - sase intubati, in tratamente chirurgicale, acestia fiind in stare grava iar doi stabili;

Spitalul SRI "Dr. Agrippa Ionescu": 6 - un cetatean italian si un roman se afla in stare grava; cei doi pacienti cetateni spanioli sunt transferati pe sectie si raman internati pana joi, 5 noiembrie; doi cetateni romani au o stare generala stabila.

Spitalul Grigore Alexandrescu: 6 - unul in stare critica intubat, trei in stare grava in Sectia de Terapie Intensiva; un tanar de 18 ani a fost adus de la Elias cu 40% arsuri pe suprafata corpului, respira bine; un alt adolescent, de 14-15 ani, a fost adus tot de la Elias; cel putin doi vor fi supusi unor interventii chirurgicale in aceasta saptamana;

Spitalul "Sf. Pantelimon": 5 - trei stare critica, doi stabili;

Spitalul "Gerota": 3 - sunt stabili.

12:15 Inregistrare cu prima piesa cantata de catre trupa Goodbye to Gravity in clubul Colectiv inainte de incendiul devastator

11:45 Spitalul Sfantul Pantelimon: Trei pacienti in stare critica

Trei dintre cei cinci pacienti internati la Spitalul Sfantul Pantelimon in urma incendiului de la clubul Colectiv sunt in stare critica, a declarat luni, pentru Agerpres, managerul institutiei Gheorghe Popescu.

"Cinci pacienti sunt internati. Trei la ATI, doi in chirurgie. Unul dintre pacientii din ATI un barbat de 33 de ani, doua fete de 28 si 29 de ani. Barbatul prezinta arsuri pe 35-40% din suprafata corpului, una din fete 50%, cealalta 80%. In chirurgie o fata de 29 de ani si un barbat de 32 de ani care prezinta stare buna, sunt operati, nu au nicio problema. Suntem siguri ca in cateva zile vor fi externati. Trei pacienti sunt in stare critica, dar stabili hemodinamic, sunt sedati din cauza durerilor. Pacientul cu arsuri de 35-40% a inhalat foarte mult fum", a afirmat managerul.

El a precizat ca unitatea dispune de toate stocurile necesare pentru tratarea pacientilor aflati in ingrijire. "Controlam situatia, nu avem nevoie de nimic, avem de toate. Sper ca lucrurile sa evolueze bine", a spus Popescu

11:44 Spitalul Floreasca: 14 pacienti sunt in stare critica, starea lor nu s-a schimbat

Toti cei 14 pacienti internati la Spitalul Floreasca in urma ranilor suferite in incendiul de la clubul Colectiv se afla la Terapie Intensiva, starea lor fiind una critica, a declarat luni, pentru Agerpres, directorul medical al institutiei, Nicusor Luchi.

"In clipa de fata, pacientii se afla la Blocul operator pentru pansamente. Se va face dupa aceea o reevaluare a lor, dupa care se vor intoarce in Terapie Intensiva. Nu a aparut nimic nou pana in prezent, nu a intervenit nimic nou in evolutia lor. Pacientii isi continua ingrijirile si monitorizarea ca si pana acum. 14 pacienti sunt internati in Terapie Intensiva, toti sunt in stare critica", a precizat medicul.

11:38 Sute de persoane la Centrul de Transfuzie din Capitala. Coada ajunge pana in Piata Victoriei

11:10 Raed Arafat dezminte la RFI ca ambulantele private nu ar fi fost lasate sa intervina la incendiul de la Colectiv

11:32 Cei trei actionari ai Clubului Colectiv au fost citati luni de procurori la Parchetul General, transmite Digi24.

Cei trei actionari ai clubului Colectiv au fost citati de procurori si vor fi audiati azi la Parchetul General, informeaza Digi24. Nu este prima data cand cei trei ajung la Parchet. Li s-au luat declaratii si in noaptea incendiului, dar si zilele trecute.

Ei trebuie sa le spuna anchetatorilor de ce nu au luat minimele masuri de preventie in caz de incendiu. Clubul nu avea aviz din partea Pompierilor si nu existau suficiente extinctoare, iar clubul avea o singura iesire.

In acest moment, este deschis un dosar penal pentru omor calificat. Deocamdata, nicio persoana nu a fost pusa sub urmarire penala.

10:36 Spitalul Militar: 5 pacienti sunt gravi si unul este intubat.

5 pacienti sunt in stare grava si unul este intubat, iar situatia pacientilor critici se poate schimba oricand, a anuntat luni dimineata managerul unitatii medicale, Florentina Radu Ionita.

Reprezentantii spitalului au precizat ca a scazut foarte mult edemul facial astfel incat pacientiii pot fi recunoscuti acum.

Pacientii cu rani la nivelul cailor respiratorii au varste sub 30 de ani, au mai prezentat reprezentantii spitalului.

10:23 O comisie de medici, din care vor face parte ministrul Nicolae Banicioiu si dr. Ioan Lascar de la Floreasca, merge luni la toate spitalele din Capitala pentru a evalua starea pacientilor raniti in incendiul de la clubul Colectiv, informeaza Agerpres.

Concluziile vor fi prezentate grupului de lucru ce se va reuni la Palatul Victoria.

Acest grup de lucru a avut o prima intalnire duminica si este format din premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Apararii, Mircea Dusa, comandantul Spitalului Militar, Florentina Ionita Radu, prof. dr. Ioan Lascar, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat.

Concluzia acestora, duminica, a fost ca numarul deceselor in urma incendiului va creste semnificativ in urmatoarea perioada, existand posibilitatea ca acesta sa se dubleze.

* Acestei comisii i s-au alaturat doi medici francezi, medicul Vincent de Broucker si profesorul Marc Chaouat, considerati a fi unii dintre cei mai buni specialisti in arsuri. Ei au ajuns duminica seara la Bucuresti, insotiti de reprezentanti din Ministerul francez al Sanatatii.

Medicul Marc Chaouat lucreaza la Spitalul St. Louis de la Paris (arsuri grave). Doctorul De Broucker este seful serviciului centrului de tratare a victimelor arsurilor de la Centrul spitalicesc regional (CHRU) de la Lille.

* Guvernul va decide pana la finalul acestui an infiintarea sau functionarea unui program special destinat recuperarii de care au nevoie persoanele ranite.

In ceea ce priveste cetatenii straini raniti in incendiu, autoritatile si-au exprimat disponibilitatea de a le pune la dispozitie celor care doresc sa fie tratati in afara tarii toate mijloacele necesare pentru a se deplasa, dar numai dupa acordul medicilor romani care ii ingrijesc.

* Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a anuntat ca de luni incep controale in cluburi, discoteci, mall-uri si alte spatii care presupun aglomerari de persoane. Pompierii sunt insotiti de politisti si verifica daca respectivele locatii au planuri impotriva incendiilor si daca acestea se respecta

9:44 Clubul Expirat din Bucuresti se va inchide, anunta proprietarul: Imi cer scuze si imi asum, din 2003 am pus viata a mii de oameni in pericol. Weekend de weekend. Si cate-odata si in timpul saptamanii

9:15Presa internationala continua sa scrie despre incendiul de la Clubul Colectiv din Bucuresti, mentionand polemica declansata de acesta si marsul la care au participat mii de persoane, dar si "altarul" creat la locul tragediei.