Adrian Rugina (38 de ani), tobosarul trupei Bucium, si Claudiu Petre (36 de ani), fotograf si blogger, si-au pierdut viata in incendiul de vineri seara de la clubul Colectiv, salvand alti tineri din flacari. Cei doi au iesit initial la timp din club, nevatamati, insa s-au intors in cladire incercand sa ajute alti oameni sa scape din incendiu. Martorii spun că cel putin 10 oameni au supravietuit datorita celor doi, ei nefiind singurii care si-au riscat sau pierdut viata pentru a salva alti oameni din flacari, potrivit Digi 24.

HotNews.roFoto: Hotnews

Martorii au povestit că l-au văzut pe Adrian Rugină în timp ce îi ajuta pe alţi oameni să iasă din club. Era o singură uşă şi aproape 500 de oameni care fugeau din calea flăcărilor. Unii oameni erau cazuti la pământ, dar Adrian facut eforturi sa ii ridice pe cativa dintre ei. In cele din urma, fumul gros şi toxic l-a răpus.

Fotograful si bloggerul Claudiu Petre si-a pierdut si el viata incercand sa salveze alti oameni. Cristi Dorombach, blogger si prieten cu Claudiu Petre, a povestit ca "Claudiu a încercat şi a reuşit să salveze alte persoane care erau acolo în club, dar el nu a mai reuşit. Eu nu am fost acolo, dar ştiu că prietenii noştri au văzut cum el a fost resuscitat şi salvat de către salvatori şi urcat într-o ambulanţă şi transportat spre ceva."

Alin Pandaru, un alt prieten al lui Claudiu Petre, a povestit ca "Claudiu era în interior, l-am văzut abia după ce l-au scos pompierii care au intrat cu măşti de gaze şi l-au scos afară. Ultima oară îl văzusem fix cu două minute înainte să se întâmple tragedia. M-am dus, l-am salutat şi m-am întos la locul meu, care, din fericire, era mai spre ieşire."