Raed Arafat anunta ca legislatia privind prevenirea incendiilor este in curs de schimbare: Degeaba dau amenda 1.000 de lei, pentru un club nu inseamna nimic
"La nivelul departamenului, de când s-a înființat, am făcut o analiză pe status quo-ul care există și pe riscurile care există și am început să acționăm. La metrou s-au făcut anumite analize, am găsit acolo niște vulnerabilități foarte serioase care puteau să ne afecteze intervenția. S-a acționat, prima parte s-a rezolvat. La intervenție, unde lipseau anumite echipamente extrem de importante, pe care nu le aveau nici pompierii noștri, nici pompierii de la metrou, s-au dat bani de la buget, s-au cumpărat și se validează acum un nou concept de intervenție la metrou, mult mai bun. E un exemplu", a afirmat Raed Arafat.
El a adaugat ca "Al doilea aspect - acest tip de incendii, dacă urmăriți modificările legislative introduse de guvern, la nivelul comisiilor parlamentare am discutat personal cu experții de la pompieri și am introdus niste modificări la legea 307, legea pentru prevenirea incendiului și acolo se referea exact la astfel de situații, care până acum, pentru că mai sunt câteva acte subsecvente la nivel de hotărâre de guvern care urmează să iasă, chiar dacă nu se întâmpla această tragedie, urmau să iasă. Am prevăzut creșterea amenzilor la nivel foarte mare și chiar am fost criticați că le creștem prea mult. Degeaba mă duc și dau amendă 1.000 de lei, pentru că pentru un club nu înseamnă nimic."
"Pompierii se confruntau cu faptul că dau amendă, ei continuă și nu poate nimeni să le facă nimic. Dăm iar amendă, ei tot continuă. Și atunci s-a transformat pentru anumite tipuri clădiri, inclusiv discoteci, cluburi: când pompierul ți-a zis că nu e bine și se oprește, dacă continui e infracțiune. Pompierul poate să greșească, dar asta se rezolvă la nivel de instanță. Dacă era să fac asta după acest incident, s-ar fi zis că reacționăm. Dacă s-a făcut înainte înseamnă ca ne-am gândit. Din păcate, la tot ce ne gândim nu poate fi o rezolvare imediată. Sunt lucruri care vor dura un an, doi, șase luni, până când o să consolidăm aceste situații mult mai bine", a incheiat Raed Arafat.

FOTOGALERIE O frumoasă casă de lângă biserica Sfântul Iosif din București a fost pusă la pământ / Autorizația a fost dată în 2019 de Primăria Capitalei
Coronavirus în România: Aproape 4.000 de cazuri noi în ultima zi / 81 decese, 985 persoane în stare gravă
Primăria Capitalei a plătit circa 40 milioane lei pentru Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară înființate de administrația Firea pentru ”îmbunătățirea” serviciilor publice în București-Ilfov și delegarea lor către companiile municipale
În ce situații ar trebui ministrul să-și delege atribuțiile / Cîțu: Când nu poți să ajungi la ședința de Guvern / Orban: Nu e corect ca un ministru chiar să nu mai semneze
ANALIZĂ Cât de pline sunt parcările Primăriei Capitalei după creșterea tarifului la 10 lei/oră și ce cheltuieli cu salariile vs încasări a însemnat transferul serviciului la compania municipală
Noi reglementari ale ANRE pentru schimbarea furnizorului de energie: Consumatorii casnici vor trebui să comunice indexul / Ofertele trebuie să arate din ce este compus prețul
Nuntile de tigani din spatele blocului le stiti? Vine politia, le da amenda, ei continua! Mai vine politia peste 30 de minute, iara le da amenda, aia iar continua. Nu se poate!
Daca dupa amenda se continua incalcarea legii, trebuie sa urmeze arestul!
In State daca dai un party si vine politia la usa si-ti zice "gata, te rog trimite lumea acasa" si tu continui, te-a luat pe sus, ti-a bagat un tazer si petreci noapte in arest!
De aceea, majoritatea dintre noi s-a retras într-o Românie paralelă care își caută singură căi de a trăi. Văd asta peste tot pe unde merg în țară, ca jurnalist. Tot mai mulți oameni sunt tot mai puțin interesați de felul cum sunt conduși.
Nu-i mai interesează că Iohannis e incapabil să ne reprezinte interesele pe plan extern, că Ponta e plagiator și mincinos, că Oprea e un impostor care și-a făcut loc în vârf, că grosul parlamentarilor au dosare penale.
De toate minciniunile, hoțiile și iresponsabilitățile financiare ale lui Ponta, celor mai mulți nu le mai pasă.
Absența lui Iohannis de la mari întâlniri europene, lipsa lui de reacție în momente cruciale ale statului sau deplasările săptămânale la Sibiu, care blochează Valea Oltului, sunt cel mult subiecte de glume și atât.
Agresiunea lui Băsescu față de DNA și procurori în apărarea E Udrea e privită ca o toană a unui pensionar care nu își acceptă condiția.
Din păcate, resemnarea românilor le-a dat tot mai mult tupeu politicienilor, mai ales în ultimii ani.
Demnitarii și-au mărit remunerațiile cu 350%, în dispreț față de salariile mici ale celor mai mulți dintre noi, și-au votat pensii speciale, au legalizat escorta SPP chiar și pentru șefii de partide, tolerează, prin lege, eliberarea înainte de vreme a corupților care-și cumpără cărți pe numele lor.
Neimplicarea noastră i-a dat curaj lui Oprea să afirme că nu își asumă nici o responsabilitate în cazul morții polițistului Gigină și i-a permis primarului sectorului 4 să susțină cu vehemență că nu are ce să-și reproșeze în tragedia din Colectiv.
Trebuie proteste în stradă, altfel NU scapam de astia"
http://www.romanialibera.ro/opinii/comentari