Ion Tiriac este implicat intr-un scandal in Spania. Omul de afaceri este acuzat ca a a obtiunt un profit de 34 de milioane de euro anul trecut, prin evitarea platii taxelor catre autoritatile spaniole. Madrid Open este un eveniment complet privat, administrat de compania "Madrid Trophy Promotion", companie detinuta de Ion Tiriac. Zoom News atrage atentia asupra unei serii de nereguli in contractul dintre compania lui Ion Tiriac si primaria orasului Madrid.

Madrid Trophy Promotion este o companie a carei adresa oficiala este aceea a arenei de sport municipale numita "Caja Magica". Aceasta facilitate sportiva este detinuta de compania publica municipala "Madrid Espactios y Congresos" (Madridec), insa la acesta adresa pare sa activeze compania lui Ion Tiriac.

Mai mult, Tiriac este acuzat de evitarea platii taxelor si impozitelor impuse de fiscalitatea spaniola, prin faptul ca sediul companiei sale se gaseste la World Trade Center in Amsterdam, Olanda, tara considerata ca fiind "un pseudo-paradis fiscal", scrie Zoom News.

Aceeasi sursa critica Primaria Madrid de faptul ca ar fi investit, in perioada 2013-2014, 10 milioane de euro, "intr-un turneu care nici macar nu umple stadioanele."