Mai multe spitale private ofera ajutor in contextul tragediei din clubul Colectiv, acestea anuntand ca ofera materiale sanitare, aparatura, personal medical, consultanta psihologica, reconstructie plastica sau ambulante pentru transportul pacientilor.

Operatorul de servicii medicale private MedLife a anuntat sambataca pune la dispozitie personal medical si materiale sanitare pentru ajutorarea victimelor incendiului de la clubul Colectiv din Capitala, in sprijinul eforturilor depuse de spitalele de urgenta.

"MedLife vine in sprijinul eforturilor depuse de spitalele de urgenta pentru ajutorarea victimelor incendiului de la clubul Colectiv din Bucuresti si pune la dispozitie serviciul de chirurgie plastica din camera de garda a spitalului Life Memorial Hospital, pentru tratamente in regim de ambulatoriu", se arata intr-un comunicat remis sambata de MedLife.

Comunicatul precizeaza ca "victimele care au nevoie de astfel de tratamente se pot prezenta incepand de astazi (sambata - n.r.) la camera de garda a Spitalului Life Memorial Hospital de pe Calea Grivitei nr. 365 sau telefona la numarul de call center 021/9646".

Sanador anunta azi, printr-un comunicat de presa, ca este alaturi de victimele incendiului din clubul Colectiv, punand la dispozitie gratuit materiale sanitare, personal si ambulante pentru transferul pacientilor.

"Echipa Sanador a anuntat autoritatile si serviciul SMURD de disponibilitatea de a sustine eforturile spitalelor de urgenta, prin oferirea gratuita de materiale sanitare, personal si ambulante pana la incheierea acestei situatii tragice. Suntem dispusi sa oferim interventii de reconstructie plastica pacientilor directionati de catre autoritatile care gestioneaza aceasta criza", scrie sursa citata.

Vineri seara, 30 octombrie, Sanador a trimis ambulante la clubul Colectiv pentru a sprijini eforturile depuse de autoritati. Inca din acel moment, seful echipajelor de ambulanta Sanador si-a exprimat disponibilitatea de a folosi resursele Sanador pentru a ajuta victimele incendiului. Pentru mai multe informatii ne puteti contacta si la numarul de telefon 021.9699, mai transmite operatorul privat.

De asemenea, potrivit unui comunicat, Reteaua de sanatate Regina Maria continua sa sprijine victimele tragediei de la Colectiv si pune la dispozitie toate resursele de care dispune.

O echipa medicala de urgenta dedicata acestei situatii sta la dispozitie la numarul de telefon 0722 456 711 si le ofera gratuit tuturor celor care au nevoie ingrijire medicala si tratament, consultatii in ambulatoriu, medicamente si materiale sanitare si consiliere psihologica.

"Ii rugam pe toti cei care au nevoie de ajutor sa ne apeleze fara nicio rezerva. De asemenea, oferim spitalelor publice care au in ingrijire raniti, toate materialele sanitare de care va fi nevoie, pe toata perioada tratamentului", se scrie in comunicat.