Sase minori se afla, in prezent, internati la Spitalul "Grigore Alexandrescu", din Capitala, dintre care patru in stare grava, in urma incendiului de la Club Colectiv, a declarat pentru Mediafax Elena Petrisor, seful Unitatii de Primiri Urgente de la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu".

Sursa citata a explicat ca, vineri noapte, imediat dupa incendiu, la spital au ajuns doua fete avand in jur de 17 ani, fiind aduse de catre parinti cu masini personale, una dintre fete avand arsuri pe 20 la suta din suprafata corpului, iar cealalta expunere la fum.

"In aceeasi noapte, alti doi pacienti minori, ambii de 16 ani, au fost adusi prin transfer de la Spitalul de Urgenta Floreasca. Este vorba despre o adolescenta in stare foarte grava, adusa intubata, ventilata mecanic si care a fost dusa direct in sala de operatie, in prezent, fata fiind la Terapie Intensiva. De asemenea, a fost adus tot de la Spitalul Floreasca un baiat cu tetrapareza, in stare grava, si acesta fiin in Teraie Intensiva. Sambata dimineata, a fost transferat, de la Spitalul Elias, un adolescent de 15 ani, acesta fiind cel mai grav caz dintre toate cele care au ajuns pana acum la Grigore Alexandrescu cu arsuri pe 60 la suta din suprafata corpului, dar si arsuri de cai aeriene superioare, intubat si cu suport vascular", a explicat medicul.

Potrivit aceeiasi surse, duminica, a fost adus la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu un al saselea copil, prin transfer de la Spitalul Elias, acesta avand 17 ani si 11 luni.

"Baiatul este tot in stare grava, cu arsura pe 35 la suta din suprafata corpului, pe extremitti si pe torace. Acesta este fratele pacientei de 16 ani, intubata si ventilata mecanic, transferata de la Floreasca", a declarat medicul.

Elena Petrisor a explicat ca, in general, pacientul cu arsura este un caz foarte complicat, care, de cele mai multe ori, necesita tratament in echipa pluridisciplinara, suprafata arsa fiind foarte periculoasa pentru ca exista un risc foarte ridicat de infectie.

"Se fac analize de multe ori din ora in ora, corectiile rezultatelor sunt matematice, milimetrice, iar arsura produsa de foc provoaca pierderi, dezechilibre teribile in organism si de aceea, in aceste momente, este foarte importanta reechilibrarea organismului", a explicat medicul.

Minsitrul Sanatatii, Nicolae banicioiu, declarase cu cateva ore inainte ca patru minori cu varste intre 14 si 18 ani raniti in incendiul din Clubul Colectiv sunt in stare foarte grava, intubati, la Spitalul "Grigore Alexandrescu", iar la Spitalul "Marie Curie" sunt internati alti trei minori