Zece dintre ranitii in incendiul de la clubul Colectiv internati la Spitalul de Arsi sunt la terapie intensiva, iar trei sunt in stare critica, a declarat purtatorul de cuvant al spitalului Adrian Stanculea, adaugand ca i-ar fi fost de folos experienta unor fosti colegi in aceste momente.

Medicul a precizat ca toti pacientii de la terapie intensiva au arsuri pe fata, transmite Mediafax.

Unul dintre ei este in continuare neidentificat. Este vorba de un barbat care are cele mai grave arsuri ca profunzime, nu si ca intindere, a spus Stanculea.

El a precizat ca de cei 27 de pacienti internati, in urma incendiului de vineri seara, la Spitalul de Arsi se ocupa sase sau sapte echipe, formate din cate un medic titular si rezidentii care il ajuta.

Intrebat de jurnalisti daca spitalul face fata din punctul de vedere al personalului disponibil, Stanculea a raspuns ca ar fi fost de folos niste colegi in plus, mai ales trei medici de la terapie intensiva cu experienta care au fost suspendati.

"Facem fata? Ce ne-ar ajuta niste colegi in plus, nu pot sa va zic. Mai ales pe terapie intensiva unde am trei colegi suspendati. Si-au oferit si ajutorul, au vrut sa vina, dar au interdictie de a lucra intr-un spital de stat", a spus Stanculea.

Intrebat de cati medici in plus ar fi nevoie, el a aratat ca nu este vorba despre un numar mai mare de medici, precizand ca ar fi fost nevoie de experienta celor trei colegi care "ani de zile au lucrat cu arsurile".