Pentru ingrijirea unui pacient cu arsuri costurile variaza intre cateva sute de mii de euro si chiar un milion de euro, a declarat duminica profesorul doctor Ioan Lascar, care a participat la grupul de lucru convocat de premierul Victor Ponta la Palatul Victoria.

"Pacientul ars este considerat cel mai complex si mai costisitor tip de pacient imaginabil. Costurile ingrijirii unui astfel de pacient pe durata spitalizarii de lunga durata: o luna si jumatate, doua, uneori chiar mai mult, pot oscila in functie de gravitatea si particularitatile cazului intre cateva sute de mii de euro pana la un milion de euro", a mai afirmat dr. Ioan Lascar, citat de Agerpres.

Ioan Lascar a spus ca numarul deceselor in urma incendiului din clubul Colectiv poate sa creasca semnificativ prin prisma datelor statistice,

"Evaluam, estimam faptul cel putin prin prisma datelor statistice ca numarul deceselor poate sa creasca semnificativ. Semnificativ inseamna semnificativ", a afirmat medicul.

Intrebat daca se asteapta la o dublare a numarului de morti, Lascar a raspuns: "Este posibil, acestea sunt evaluari statistice, dar nu ma refer la cazurile noastre, ci doar facand o evaluare prin prisma datelor statistice acumulate pe care se fundamenteaza si experienta noastra clinica".