Riscam sa mai avem decese, chiar un numar semnificativ si este posibil sa se dubleze numarul deceselor din randul celor raniti in incendiul din Colectiv, a declarat duminica secretarul de stat Raed Arafat, care a precizat ca cifra este "foarte orientativa".

"Din pacate, numarul deceselor va creste in continuare" a spus Raed Arafat, explicand ca cei 90 de pacienti aflati in stare grava sau critica "pot sa mearga mai bine sau mai rau".

"In aceste cazuri, statistic, exista riscul de a sucomba", a spus reprezentantul Ministerului Sanatatii.

Secretarul de stat a anuntat ca luni va fi nominalizata o comisie, condusa de profesorul Ioan Lascar, ce va merge in toate spitalele pentru a evalua pacientii.

El a explicat ca victimele acestei tragedii au "un specific", nu sunt simple cazuri de arsuri. Multi au fost afectati si de arsuri la nivelul traheei si plamanului, ceea ce agraveaza cazurile si de toxinele emanate.

Raeed Arafat a aratat ca din materialele care au ars (bureti, mobila, etc) s-au emanat sute de substante toxice, inclusiv cianuri.

De asemenea, multe persoane au rani si pentru ca au cazut si au fost calcate de altii.

Astfel, unii raniti prezinta arsuri pe piele, intoxicatii, arsuri de cai respiratorii si plamani, plus traumatisme. "De aici prognosticul si sansele scad", a spus Raed Arafat.