Aproape zece mii de oameni au marsaluit duminica in Bucuresti in memoria celor morti in incendiul din clubul Colectiv. Marsul a plecat din Piata Universitatii si s-a incheiat la locul tragediei, unde s-au depus lumari si flori pana seara tarziu. jandarmii organizand un alt loc in care sa fie puse lumanari pentru ca erau prea multe. Covoare de lumanari au fost lasate in memoria celor morti in clubul Colectiv.

Covor de lumanari in fata Colective 2Foto: Mihai Ivascu / Hotnews.ro

19.41 Langa fostul club Colectiv mai sunt doar circa 100 de oameni, care asteapta la rand sa lase lumanari. Jandarmii le preiau lumanarile sa le aseze si ii indruma apoi sa paraseasca zona.

19.12 Covoare de lumanari lasate in memoria celor morti in clubul Colectiv

19.05La locul tragediei sunt inca foarte multi oameni. Spre deosebire de ziua de sambata, printre ei sunt unii si cu pancarte si bannere de protest: "La cutremur ne internam in catedrala", "Voi sunteti vinovati de moartea lor", "Noi nu uitam Oprea demisia", "Autoritatile corupte ucid in liniste cot la cot cu mafia", transmite reporterul HotNews.

18.17 Oamenii ce participa la al doilea mars au ajuns la fostul club Colectiv

18.06 Marsul a ajuns in zona Piata Unirii, s-au mai alaturat pe drum si alte persoane, acum sunt circa 1200 de oameni

17.40 Oamenii adunati la Universitate au inceput sa plece spre clubul unde a avut loc tragedia de vineri seara. Sunt circa 700 de persoane, multi merg pe strada pentru ca nu au loc pe trotuar, transmite reporterul Hotnews.

17.25In centrul Bucurestiului se aduna si alte persoane pentru un nou mars, numarul ajungand la aceasta ora la circa 300.

17.00 Vizavi de Universitatea Bucuresti s-au adunat 150-1700 de persoane, cu flori si lumanari. Acestia au venit ca urmare a anuntarii, pe Facebook, a altui mars in memoria celor care au murit in tragedia din Colectiv, programat sa porneasca la 17.30. Unii au aprins lumanari.

16.14Jandarmii creeaza un alt loc pentru depunerea lumanarilor si florilor langa fostul club Colectiv, pentru ca lumanarile erau atat de multe incat ajunsesera pana in dreptul multimii, transmite reporterul HotNews de la fata locului.

16.12: O noua adunare in memoria victimelor e anuntata in Piata Universitatii la 17.30

16.10: Multi dintre cei care au marsaluit prin Bucuresti au ajuns in zona Clubului Colectiv. In fata clubului si pe stradute sunt circa 5.000 de oameni - estimarea reporterului HotNews.ro

15.38: In fata Clubului Colectiv sunt circa 3-4.000 de oameni care asteapta sa depuna flori sau lumanari la locul tragediei. Jandarmii fac fata cu greu multimii incredibile de oameni care vor sa isi exprime solidaritatea cu victimele

15.10: Numarul celor care marsaluiesc a ajuns la circa 8.000 - estimari martori. La Club Colectiv ii asteapta alte 2-3.000 de oameni. Mobilizare uriasa a bucurestenilor in memoria tinerilor morti in tragedia de vineri seara

15.00: Participantii la marsul tacerii marsaluiesc prin Capitala spre Clubul Colectiv cu un drapel urias in fata. Numarul oamenilor a crescut la peste 6.000 - estimarea jandarmilor care insotesc coloana. La Clubul Colectiv asteapta alti oameni in liniste, dupa ce au aprins candele si au lasat flori la locul tragediei

Fotografii realizate deTeodor Tita

14.45: Numarul participantilor a crescut semnificativ, sunt peste 3.000 potrivit estimarilor de la fata locului. Coloana a trecut de Piata Unirii

Posted by Teodor Tita on Sunday, November 1, 2015

14.20 Participantii au plecat in mars catre locul tragediei. Coloana de persoane se afla pe blvd. I.C. Bratianu si se indreapta spre clubul Colectiv.

Un mars dedicat victimelor incendiului de vineri seara a fost organizat prin intermediul platformei Facebook, fiind anuntat pentru duminica, incepand cu ora 14.00, pornind din Piata Universitatii.

"Duminica, ne vedem la Universitate, la ora 14.00! Anuntati-i si pe ceilalti! Toti sunt bineveniti. Copiati mesajul si publicati-l pe pagina voastra, pentru a fi vazut de mai multa lume", au scris mai multi utilizatori ai retelei de socializare.

Marsul se va incheia in fata clubului Colectiv, unde se vor tine momente de reculegere.

Posted by Robert Both on Sunday, November 1, 2015

In urma incendiului produs vineri seara in clubul Colectiv din Capitala si-au pierdut viata 29 de oameni, iar alti aproximativ 200 au fost raniti. La acest moment, 140 de persoane sunt internate la 12 spitale din Bucuresti, mai mult de jumatate dintre acestea, pana la 90, fiind in stare critica si foarte grava.