A treia zi a Festivalului Rock'N'Iasi 2015, care ar fi trebuit sa aiba loc sambata, a fost anulata dupa tragedia din clubul Colectiv, organizatorii evenimentului anuntand ca unul dintre prietenii manifestarii, Adrian Rugina, care era si tobosar al trupei Bucium, a murit in incendiul din Bucuresti.

In urma tragicelor evenimente care au avut loc vineri seara in Bucuresti si a instituirii starii de doliu national, organizatorii Rock'N'Iasi 2015 au anuntat ca au fost pusi in imposibilitatea de sustine cea de-a treia zi a festivalului, scrie Mediafax.

"Am cautat sa gasim o modalitate legala de a face acest eveniment sa se intample, insa a fost imposibil. In aceasta incercare, am purtat discutii cu reprezentanti ai autoritatilor pe intreg parcursul zilei (...) Desi ne-am fi dorit ca aceasta seara sa reprezinte un eveniment de comemorare a victimelor, nu dorim sa punem festivalul Rock'N'Iasi si Casa de Cultura a Studentilor Iasi intr-o lumina negativa. Motivele care ne-au inspirat sa organizam o seara comemorativa sunt asocierea si vechea prietenie cu una dintre victime, Adrian Rugina. Unul dintre cei mai buni si vechi prieteni ai festivalului Rock'N'Iasi si ai trupei Bucovina, Adrian Rugina a fost si stagemaster la una dintre cele mai importante editii. Mai mult, prin compania pe care o conducea, a contribuit activ la imbunatatirea conditiilor tehnice ale festivalului de la inceputuri si pana acum, iar, in calitate de membru al trupei Bucium, a urcat pe scena Rock'N'Iasi in 2008", se spune intr-un anunt publicat sambata pe contul de Facebook al Rock'N'Iasi, eveniment care era programat sa se desfasoare de joi pana sambata.

Totodata, membrii formatiei Bucovina si conducerea Casei de Cultura a Studentilor din Iasi si-au exprimat regretul pentru pierderile de vieti omenesti din incendiul de la Colectiv si au transmis condoleante familiior indurerate.

"Un eveniment comemorativ va avea loc la o data ulterioara. In acord cu managementul formatiilor Furtherial si Finsterforst, un concert cu acestea va fi organizat in luna martie a anului viitor", potrivit anuntului publicat pe pagina de Facebook a Rock'N'Iasi 2015.

Originar din Piatra-Neamt, Adrian Rugina, in varsta de 38 de ani, care a fost si membru al trupei Teuton, a iesit printre primii din Colectiv dupa izbucnirea incendiului, insa s-a intors in club pentru a salva alte persoane, potrivit relatarilor de pe pagina sa de Facebook.

Trupul neinsufletit al lui Adrian Rugina a fost depus, duminica, la capela bisericii Sfantul Fanurie, de pe strada Cercelus nr. 18 (zona Baba Novac), iar maine familia il va transporta la Corbu (judetul Harghita).