Primarul interimar al Capitalei, Stefanel Dan Marin, a declarat sambata, in legatura cu incendiul de la Clubul Colectiv, soldat cu zeci de morti si raniti, ca nu este de competenta PMB sa autorizeze astfel de localuri, ci a primariilor de sector.

"Nu autorizam astfel de localuri pentru ca nu este in competenta noastra. Tot ceea ce inseamna aviz de functionare a unor astfel de societati se emite de catre primariile de sector. PMB, prin Directia de Politie Locala si Control, are dreptul de a verifica modul de autorizatii de constructii. Desigur ca si aceste localuri", a sustinut Stefanel Marin, potrivit Agerpres.

Intrebat daca poate verifica ce controale s-au facut pana acum, in conditiile in care Politia locala a constatat ca acelui club ii lipsea numai un telefon fix, Stefanel a raspuns ca poate verifica acest lucru, dar daca se constata contrariul, atunci Primaria Sectorului 4 trebuie sa dea raspunsuri in aceasta directie.

"Pot dispune efectuarea unui control, daca Directia mea de Politie locala a efectuat acel control. Altfel, comunicatul ar trebui sa fie dat de catre Primaria Sectorului 4, ce anume s-a constatat in urma controlului pe care l-au desfasurat si ce sanctiuni s-au aplicat, daca s-au aplicat", a sustinut edilul Capitalei.

Intrebat cum comenteaza faptul ca acest club a functionat fara autorizatie de la pompieri, Stefanel Dan Marin a spus ca, daca este asa, "cei responsabili ar trebui sa raspunda foarte serios in fata legii".

In context, el a mentionat ca a luat legatura cu directorul Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB) si a fost "dislocata, urgent, toata partea de medicamente, de ustensile de care au avut nevoie ranitii, in urma solicitarilor venite de la spitalele aflate in subordinea Ministerului Sanatatii".

Guvernul a decretat trei zile de doliu national, incepand de sambata, ca urmare a incendiului din seara zilei de 30 octombrie, de la Clubul Colectiv din Capitala, care s-a soldat cu 27 de morti si peste 150 de raniti.