Viorel Andrei Bud, castigatorul Olimpiadei Internationale de Matematica pentru Studenti din acest an care a avut loc la Ohrid, Macedonia, se afla printre persoanele ranite in incendiul izbucnit in clubul Colectiv din Capitala, el fiind internat la Spitalul Bagdasar, informeaza Mediafax.

Primarul orasului Negresti-Oas, Aurelia Fedorca, scrie pe contul sau de Facebook ca Viorel Andrei Bud se afla printre tinerii prezenti in clubul bucurestean.

"O zi trista, foarte trista pentru intreaga tara. Sunt momente dureroase pentru toti, dar in special pentru cei ai caror copii nu mai sunt printre noi. Imi exprim intreaga compasiune si solidaritate fata de familiile celor afectati de aceasta tragedie. In acel club se afla si negresteanul nostru Andrei Bud, acum internat in spital. Am vorbit de dimineata cu tatal sau, Viorel, care se afla in drum spre Bucuresti, si mi-a spus ca Andrei este internat la spital, cu rani pe maini, dar este bine. Sunt alaturi de ei in aceste momente dramatice!", scrie Aurelia Fedorca.

Potrivit medicilor de la spitalul bucurestean unde este internat Andrei Bud, starea de sanatate a acestuia este buna si nu ridica probleme deosebite.

Conform presei locale, Viorel Andrei Bud este fiul directorului Liceului Teoretic din Negresti Oas.

In acest an, tanarul a obtinut medalia de aur la cea de-a noua editie a Olimpiadei Internationale de Matematica pentru studenti din Ohrid, Macedonia, ¬South Eastern European Mathematical, desfasurata in perioada 3-8 martie 2015.