Regele Mihai I, patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), Daniel, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Paul Brummell, dar si premierul interimar si alti politicieni din Republica Moldova au transmis mesaje de condoleante in urma incendiului din clubul Colectiv din Capitala, care s-a soldat cu 27 de morti si aproximativ 200 de raniti.

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a transmis sambata un mesaj de condoleante familiilor si prietenilor victimelor incendiului produs vineri noaptea intr-un club din Bucuresti, informeaza un comunicat al CE, citat de Mediafax.

"Din partea Comisiei Europene doresc sa exprim condoleantele mele familiilor si prietenilor victimelor accidentului tragic de aseara dintr-un club din Bucuresti", a afirmat presedintele CE, potrivit comunicatului.

"Sunt foarte intristat sa vad atatea vieti tinere gasindu-si sfarsitul intr-un mod atat de tragic. Gandurile mele sunt alaturi de familiile si prietenii indurerati, precum si alaturi de cei care depun toate eforturile pentru salvarea si ajutorarea victimelor", a precizat Juncker.

Regele Mihai I: Sunt cu tot sufletul alaturi de familiile indurerate, in urma incendiului tragic din Capitala

Sunt cu tot sufletul alaturi de familiile indurerate de pierderea celor dragi in recentul incendiu tragic din Capitala, afirma regele Mihai I intr-un mesaj transmis sambata de biroul de presa al Majestatii Sale, citat de Agerpres.

"Sunt cu tot sufletul alaturi de familiile indurerate de pierderea celor dragi, in recentul incendiu tragic din Capitala. Familia mea si cu mine ne rugam pentru ei toti, ca si pentru cei indoliati, care astazi au ochii in lacrimi. Intreaga societate, tineri si varstnici, avem nevoie sa invatam din nou respectul pentru viata si pentru cei de alaturi. Fiecare viata este fara pret, iar compasiunea este puntea dintre sufletele noastre", se precizeaza in mesajul Regelui Mihai.

Patriarhul Daniel, in urma incendiului din Capitala: Sa unim rugaciunea cu fapta milostiva!

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), Daniel, a adresat sambata un mesaj de compasiune si apel la solidaritate in urma incendiului de la Clubul Colectiv din Capitala, indemnand la unirea rugaciunii cu fapta milostiva pentru cei aflati in suferinta.

"Cu multa tristete am aflat de tragedia provocata de un incendiu la Clubul Colectiv din Bucuresti in noaptea de 30 spre 31 octombrie 2015, in urma caruia si-au pierdut viata 27 de persoane, peste 160 au fost ranite, dintre care 146 au fost internate in 12 spitale din capitala. In aceste momente de mare durere pentru familiile, rudele, prietenii si cunoscutii celor decedati sau aflati in spitale, adresam acestora cuvant parintesc de compasiune si de alinare sufleteasca. Suntem alaturi de cei aflati in suferinta pe patul de spital si ne rugam lui Dumnezeu pentru alinarea durerilor si vindecarea lor. De asemenea, ne rugam Mantuitorului Iisus Hristos, Cel rastignit si inviat, sa odihneasca in pacea si iubirea Sa sufletele celor decedati din cauza incendiului si sa-i intareasca sufleteste pe cei indoliati", afirma intaistatatorul BOR, in mesajul transmis de biroul de presa al Patriarhiei Romane, citat de Agepres.

Totodata, Patriarhul solicita ca parohiile din Bucuresti carora apartin tinerii decedati sau cei afectati de arsuri "sa ajute spiritual si material familiile indoliate si familiile celor aflati in spitale. Reinnoim apelul nostru pentru donare de sange spre salvarea vietii celor din spitale".

"Sa unim rugaciunea cu fapta milostiva pentru toti cei aflati in suferinta!", mai afirma patriarhul.

Ambasadorul Marii Britanii se declara consternat de tragedia din Bucuresti

Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Paul Brummell, se declara consternat de tragedia din Clubul Colectiv si transmite compasiunea sa familiilor afectate.

Paul Brummell a scris sambata dimineata, pe contul sau de Twitter, ca este socat de vestea tragediei din centrul Capitalei si spune ca este alaturi de familiile afectate. "Sunt consternat de vestea tragicului incendiu din Clubul Colectiv din Bucuresti. Gandurile mele se indreapta catre toti cei afectati", a scris ambasadorul Marii Britanii, potrivit Mediafax.

Diplomatul publica si numerele de telefon 212069291, 213130605 sau 21312254 puse la dispozitie de guvern pentru rude sau cunoscuti ale persoanelor care se aflau vineri seara in clubul bucurestean unde a avut loc tragedia, precizand ca unii dintre operatori vorbesc limba engleza.

Premierul interimar si alti politicieni din Republica Moldova au transmis mesaje de compasiune in legatura cu tragedia de la Bucuresti

Prim-ministrul interimar din Republica Moldova, Gheorghe Brega, a transmis sambata dimineata o scrisoare premierului roman Victor Ponta, in care isi exprima compasiunea ca urmare a incidentului tragic produs vineri intr-un club de noapte din capitala Romaniei, informeaza Unimedia.info.

"Cu profunda tristete am aflat despre incendiul din Clubul Colectiv din Bucuresti, soldat cu numeroase victime si persoane ranite. In aceste clipe de grea incercare, in numele Guvernului Republicii Moldova si al meu personal, Va exprim Dumneavoastra sentimentele noastre de compasiune si solidaritate", se mentioneaza in mesaj.

La fel, fostul premier Valeriu Strelet si alti politicieni din R. Moldova si-au exprimat compasiunea fata de proportiile tragediei, mai noteaza publicatia citata.