Trei dintre cei 14 raniti internati la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila" (SUUMC) se afla in stare grava, intubati si ventilati mecanic, cu prognostic rezervat asupra evolutiei starii de sanatate, informeaza un comunicat de presa al unitatii medicale, citat de Agerpres.

"La Unitatea de Primire Urgenta a Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central Dr. Carol Davila (SUUMC) au fost evaluate 17 victime ale incendiului din clubul 'Colectiv', cu varsta cuprinsa intre 20 si 40 de ani, 4 prin prezentare directa, 13 adulti, in stare critica, de catre echipajele SMURD. In acest moment, 14 pacienti se afla internati in Sectia ATI, cu diferite grade de arsura a pielii (de la 8-10% la 40-50%) si arsuri de cai aeriene superioare. Dintre acestia, 3 sunt in stare foarte grava, intubati si ventilati mecanic, cu prognostic rezervat asupra evolutiei starii de sanatate", se arata in comunicatul de presa.

Potrivit sursei citate, de la prima internare si pana in prezent, personalul medical a lucrat continuu, fiind efectuate 14 operatii in Blocul Operator al Sectiei de Chirurgie plastica, reparatorie si arsuri, prin care s-a realizat toaleta chirurgicala primara a leziunilor de arsura si a plagilor si inciziile de decompresie.

Conducerea SUUMC precizeaza ca toti pacientii internati in Sectia de ATI necesita tratament de sustinere a functiilor vitale, antibioterapie cu spectru larg, reechilibrare volemica si hidroelectrolitica, analgezie multimodala, profilaxie anticoagulanta si a ulcerului de stres, nutritie parenterala.

Totodata, la nivelul SUUMC s-a constituit o comisie medicala care va solicita, in functie de evolutia starii de sanatate a pacientilor, consulturi interdisciplinare.

SUUMC atentioneaza ca cei care doresc sa doneze sange, acestia se pot adresa, zilnic, in intervalul orar 8,00-12,00, la Centrul de hematologie transfuzionala a Ministerului Apararii Nationale, aflat in incinta Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central Dr. Carol Davila.