Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, face un apel catre populatie sa nu aglomereze centrele de transfuzii, precizand ca necesarul de plasma si sange pentru victimele incendiului de la Club Colectiv "este asigurat in momentul de fata" si ca "efortul trebuie conservat" pentru zilele urmatoare, informeaza Mediafax.

"Facem insa un apel pentru a nu crea aglomeratie si pentru a conserva eforturile si pe zilele urmatoare cand vom avea nevoie de cantitati suplimentare de sange. Deci sa nu ne ducem toti in momentul de fata, ci sa conservam efortul pentru zilele urmatoare. In momentul de fata este asigurat necesarul si vreau sa va spun ca sunt cele trei centre unde se pot duce cei care vor sa doneze sange: este centrul din strada Constantin Caracas, numarul 2-8, care este deschis astazi, centrul de la Spitalul Militar, la fel, deschis de la 7:00 dimineata si centrul de la Spitalul Universitar, la fel, deschis de la ora 8:00 dimineata", a declarat ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu, sambata dimineata, la Palatul Victoria.

Totodata, ministrul Sanatatii a subliniat ca solidaritatea bucurestenilor este "de apreciat".

"Solidaritatea bucurestenilor este extraordinara si de apreciat. Noi am comunicat ca ii asteptam pe oameni sa doneze de la ora 8:00 de dimineata, foarte multi dintre ei venit inca de azi-noapte si, practic, centrul de transfuzii Bucuresti a fost deschis de la 01.30 de azi-noapte", a aratat Banicioiu.

Apeluri de mobilizare pentru donare de sange au fost lansate pe Facebook, vineri noapte, oamenii fiind indemnati sa ajute astfel persoanele ranite in incendiul izbucnit in clubul Colectiv din Capitala, soldat cu 27 de morti si aproximativ 200 de raniti.

Astfel, pe pagina "Si eu donez", pe langa mesaje de mobilizare pentru donarea de sange, a fost postat si un link cu centrele de transfuzii din tara.