Statul roman, prin sistemul medical si sistemul de urgenta, "a aratat ca functioneaza", situatia in spitalele care au primit raniti este "stabilizata", a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, sambata dimineata, la finalul sedintei Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, reunit dupa tragedia de vineri seara dintr-un club din Capitala in urma careia au decedat 27 de persoane, iar alte circa 150 au fost ranite, informeaza Agerpres.

"Vreau sa spun inca o data ca statul roman a aratat ca functioneaza, iar sistemul medical si sistemul de urgenta au functionat optim, de la Ambulanta, SMURD, pana la interventia colegilor de la MAI, IGSU, Pompieri si cadrele din Politie", a declarat ministrul Sanatatii, la Palatul Victoria.

Referindu-se la activitatea desfasurata de spitalele care au primit ranitii in urma incendiului, Banicioiu a spus ca aceasta a fost optima.

"Toate spitalele au reactionat rapid, s-au mobilizat rapid. Intr-adevar, au fost chemati medici si asistente de acasa, o parte dintre ei au venit chiar voluntar, iar toate medicamentele si tot ce era necesar a fost asigurat. Au fost luate cateva masuri de transfer de echipamente medicale, monitoare si ventilatoare catre Spitalul de Arsi, pentru a asigura o suplimentare a acestora. In momentul de fata, putem spune ca situatia este stabilizata, putem spune ca, in toate spitalele in care s-a intervenit, situatia este stabilizata", a declarat ministrul Sanatatii.

Banicioiu a tinut sa multumeasca public colegilor din sistemul medical "pentru implicare, pentru solidaritate, dar mai ales pentru profesionalism".