Secretarul de stat Raed Arafat a explicat, sambata, la Palatul Victoria, modul in care au decurs primele masuri luate in cazul incendiului izbucnit la Clubul Colectiv din Bucuresti, care s-a soldat cu moartea a 27 de oameni si ranirea altor aproape 200, informeaza Mediafax.

Potrivit secretarului de stat, prima ambulanta a ajuns la clubul Colectiv din Bucuresti dupa 11 minute de la primul apel efectuat la numarul de urgenta 112.

"Apelul a intrat la 22:32, au fost mobilizate primele forte si au inceput deplasarea catre locul incendiului, sosind acolo la 22:43. Deci, de la primirea primului apel la 112 pana la sosirea la fata locului 11 minute", a spus Arafat.

"Constatand situatia de acolo, a fost solicitata declansarea planului rosu, care este planul pe care il declansam automat cand vedem ca avem un numar mare de victime la fata locului si unde este necesara mobilizarea unui numar mare de echipaje si inclusiv a unor echipaje suplimentare speciale pentru interventie la dezastre sau accidente colective", a precizat secretarul de stat.