​Flacarile care au cuprins, vineri seara, Clubul Colectiv din Capitala s-au soldat cu moartea a 27 de oameni, pana la aceasta ora. Cei mai mulți dintre acestia erau tineri, care participau la concertul trupei autohtone de metal Goodbye to Gravity. Insa, cateva scantei ratacite au fost de ajuns pentru a aprinde grinzile invelite in spuma poliuretanica, folosita pentru izolarea fonica a clubului din fosta fabrica Pionerul. Apoi, iadul s-a dezlantuit in clubul supraaglomerat. Bilantul celei mai mari tragedii din Bucuresti: 27 de morti si 160 de raniti.

Spitalul universitarFoto: Hotnews
  • Hotnews prezinta in continuare marturii de la Spitalul Universitar din Bucuresti, unde au fost tratati 25 de pacienti adusi de echipajele de interventie, dar si alti 30 de tineri, care au folosit mijloace personale pentru a ajunge la spital. 

00.40: La Spitalul Universitar din Bucuresti, mai multi tineri stau intr-un frig greu de suportat in fata Camerei de Garda. ”Eram in dreapta scenei. Cand am vazut ca era foc sus, atunci am fugit. Solistul era pe scena, spunea ca e doar un incident minor. Are cineva un extinctor, a zis el, cand a vazut flacarile”, povesteste o tanara prietenilor ei, in timp ce pantalonii ei albi sunt manjiti cu cenusa. Mainile ei tremura incontrolabil, in timp ce cei din jur incearca sa o consoleze. Le marturiseste celor din jur ca nu stie prea multe despre prietenii care au insotit-o la concertul metal din Clubul Control.

00.57: In fata spitalului este liniste, iar in interior circa 100 de persoane sunt ingramadite in zona de receptie. Paharele de cafea si ceai se aduna pe o masa, in timp ce tensiunea din camera creste. Mai multi brancardieri ii izoleaza de restul spitalului pe cei care vor sa afle informatii despre rudele lor. In acest timp, o lista cu numele victimelor internate si numele persoanelor cautate de cei care au ajuns la spital este plimbata din mana in mana. Insa, cei prezenti sunt impacietanti, vor sa afle mai multe despre apropiatii lor, care au mers la concertul din clubul bucurestean, iar acum nu mai raspund la telefon.

01.00: ”Eu am reusit sa ies prin fata. Insa, prietena mea era in spate. Am vazut cum picioarele ei erau in flacari”, marturiseste o alta tanara.

01.10: O femeie se plimba agitata in zona de receptie. ”Andi l-a vazut la concert, ma. Cica s-a salutat cu el. Apoi m-a sunat Sandra, care l-a vazut la TV intins pe jos”, ii spunea aceasta unei batrane. Pe scaune, oamenii stau in tacere, cativa isi tin capul in maini.

01.15: ”Erau vreo 400 de oameni acolo, pe ea au calcat-o in picioare, dar a reusit sa iasa”, le-a spus un barbat oamenilor din fata spitalului, multumit ca a reusit sa afle informatii despre fiica sa.

01.30: Doua persoane opresc brancardierii care le-au adus copiii la spital pentru a afla mai multe informatii. ”Ea nu are nimic, o mica arsura pe fata si pe mana. A vrut chiar sa mearga pe picioarele ei, dar nu a lasat-o colegul. A luat-o in brate. Sunt amandoi stabili. Sunt ok. El are mai multe arsuri, dar nu are nimic”, le spune brancardierii parintilor.

01.35: Un camion al Jandarmeriei a descarcat mai multe paturi pe o targa, in fata Spitalului Universitar.

1.40: O tanara are rimelul intins sub ochi, in timp ce incearca sa sune pe cineva. ”Tu mai ai pe cineva la Colectiv care poate sa-ti dea informatii, stiu ca ai lucrat o perioda acolo. Fucking God. Ai numarul lui Scanteie? Scanteie cred ca a fost astazi”, ii spune aceasta interlocutorului.

2.00: O femeie se rasteste la asistenta de la receptie. ”Doamna, faceti o poza să mi-o aratati. Daca e arsa, e acolo un corp dupa care sa o identific. Vin de la 200 de kilometri”.

2.10: La Spitalul Universitar s-a prezentat si ministrul de interne Gabriel Oprea, dar si sectretarul de stat din MAI, Raed Arafat.

2.15: Medicii anunta ca cei mai multi raniti, care internati la Spitalul Universitar, sunt intoxicati cu monoxid de carbon. In sala de receptie, unii oameni rasufla usurat, in vreme ce altii izbucnesc in lacrimi cand afla starea in care se afla rudele sau prietenii lor.

2.30: Un camion al Jandarmeriei aduce cinci aparate de ventilatie. Raed Arafat explica ca acestea au fost aduse de la alte spitale pentru a suplimenta tehnica pe care spitalul o avea la dispozitie.

3.00: Medicii anunta ca o persoana internata in spital a decedat, iar alte noua persoane sunt intubate la terapie intesiva si respira cu ajutorul aparatelor de ventilatie. Persoana decedata nu a fost pe moment identificata de catre cei prezenti in sala de receptie.