Elena Udrea a depus o cerere de recuzare a procurorului DNA care se ocupa de dosarul ei, a anuntat fostul ministru la iesirea din sediul Directiei Anticoruptie.

UPDATE 12.25 Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, solicitarea a fost respinsa

"Am depus doua sesizari la CSM despre modul in care se deruleaza ancheta impotriva mea. Nu am incredere in impartialitatea dansei (procurorului nota red.), am facut cerere de recuzare", a spus Elena Udrea.

Ea a sustinut si ca prin aceasta solicitare incearca sa amane desfasurarea cercetarilor: "nu am niciun interes sa trag de timp".

Elena Udrea a precizat ca se va intoarce la sediul DNA dupa pranz pentru a da declaratii.

Elena Udrea a fost citata sa se prezinte vineri la DNA, dupa ce Camera Deputatilor a avizat cererea de urmarire penala si retinere a acesteia in noul dosar, in care este acuzata de luare de mita, trafic de influenta, spalare de bani, instigare la abuz in serviciu si fals in declaratii.

Elena Udrea a scapat miercuri de arestarea preventivape care DNA a solicitat-o in al treilea dosar pe numele sau, dupa ce deputatii au respins cererea procurorilor. Deputata nu a scapat insa cu totul, intrucat cererea de retinere pentru 24 de ore a fost adoptata - au fost 123 de voturi "pentru" si erau necesare 122, aceasta fiind o situatie in premiera la votul pe cererile justitiei in parlament.

De asemenea, in primul vot dat miercuri, deputatii au incuviintat cererea de urmarire penala a DNA, aici nefiind emotii - 193 voturi "pentru" si 106 "impotriva".