Fetita din Pesceana (Valcea) declarata moarta in urma cu 21 de ani si al carei sicriu a fost gasit gol, saptamana trecuta, a fost pe o lista cu copii adoptabili, insa din cauza diagnosticului adoptia nu s-a finalizat, le-a declarat mama copilei autoritatilor judiciare care ancheteaza cazul, transmite Mediafax.

Autoritatile judiciare din Valcea fac verificari in privinta situatiei legate de Flori Dumitrascu, fetita din localitatea Pesceana declarata moarta in 1994, al carei sicriu a fost gasit gol saptamana trecuta, cand a fost dezgropat de rudele acesteia.

Mama fetitei a fost audiata de anchetatori, fiind intrebata despre moartea copilei.

Potrivit unor surse judiciare, femeia, care are alti trei copii si care acum locuieste in judetul Timis, le-a declarat anchetatorilor ca in 1994, cand avea cinci ani, fetita cantarea aproximativ opt-noua kilograme, avand greutatea anormala pentru un copil de un an, astfel ca a mers cu ea la un spital din Bucuresti.

La cateva zile de la internare, parintii fetitei au fost anuntati ca fiica lor a fost diagnosticata cu SIDA si a murit. De la spitalul din Capitala parintii au primit, pe langa certificatul de deces al fetitei, si un sicriu sigilat, reprezentantii unitatii medicale spunandu-le sa nu deschida cosciugul intrucat boala de care a murit fata i-ar putea pune in pericol.

Dupa moartea copilei, mama lui Flori a parasit localitatea, acuzand ca este agresata de sot.

Sursele judiciare citate sustin ca Flori Dumitrascu, alaturi de alti copii proveniti din familii sarace din Pesceana, s-a aflat la un moment dat pe o lista cu copii adoptabili, copii de care erau interesate familii din strainatate.

Conform surselor citate, mama copilei le-ar fi confirmat anchetatorilor faptul ca s-au purtat discutii in privinta adoptiei, dar ca adoptia propriu-zisa nu s-a intamplat din cauza ca fetita a fost diagnosticata cu SIDA.

De asemenea, femeia le-a spus anchetatorilor ca acum, dupa dezgroparea sicriului gasit gol, ea nu mai crede ca fiica sa a murit.

Reprezentantii Politiei Judetene Valcea continua verificarile privind acest caz.

Purtatorul de cuvant al Politiei Valcea, Alina Teodorescu, a declarat ca Politia a fost sesizata, luni, cu privire la situatia de la Pesceana, de catre rudele lui Flori Dumitrascu.

Sesizarea a fost facuta la o zi dupa ce in locul din care a fost dezgropat sicriul a fost inhumat Ion Dumitrascu, tatal fetitei, iar faptul ca autoritatile au fost sesizate dupa inmormantare, si nu imediat ce a fost scos sicriul fetitei, ingreuneaza ancheta, spun surse judiciare.

Conform Stirileprotv.ro, doi asistenti medicali, sot si sotie, in prezent pensionari, sunt banuiti de localnici ca au intermediat adoptii cu familii de straini, un barbat povestind ca in 1991 cei doi i-au convins pe el si pe sotia sa ca baietelul lor ar avea o punga de lichid la creier. Cei doi i-ar fi sfatuit pe parinti, intr-un final, sa dea copilul unui cuplu de canadieni, care avea posibilitatea sa ii asigure o buna ingrijire in ultimele zile de viata.

Potrivit sursei citate, in urma cu doi ani, baiatul, care este sanatos si care acum este cetatean canadian, a venit in sat sa isi cunoasca familia naturala,.

Fostii asistenti medicali neaga implicarea in acest caz, insa spun ca, la inceputul anilor '90, mai multi straini care voiau sa adopte copii din Romania cereau informatii de la dispensar, unde erau inregistrati toti satenii.

In privinta lui Flori Dumitrascu, asistentii sunt siguri ca a fost bolnava de SIDA si a murit, iar trupul a fost incinerat, insa satenii nu cred aceasta varianta.

In 16 octombrie 2015, tatal fetitei, Ion Dumitrascu, a murit, iar pentru a-l ingropa, rudele au decis sa dezgroape sicriul fiicei sale si sa il ingroape in locul acesteia in cimitirul din Pesceana, urmand ca osemintele copilei sa fie reingropate, conform traditiei, in locul de veci al familiei. In momentul in care au deschis sicriul, rudele lui Ion Dumitrascu au constatat ca in sicriu nu exista nicio ramasita pamanteasca a copilei, unchiul si matusa fetei povestind ca in interiorul cosciugului au descoperit carpe, lenjerie intima de dama, o panza si o pereche de papuci.