Presedintele Klaus Iohannis afirma ca este necesara "formarea grabnica a unui guvern stabil" la Chisinau, dupa demiterea cabinetului Strelet, si a subliniat ca este necesar sa continue parcursul european al Republicii Moldova.

Klaus IohannisFoto: Facebook - Klaus Iohannis

"Am luat nota de votul din Parlamentul Republicii Moldova, prin care a fost aprobata motiunea de cenzura impotriva Guvernului.

Republica Moldova traverseaza in prezent o perioada dificila pentru perspectiva agendei de reforme, pentru consolidarea parcursului european si, mai ales, pentru stabilitatea sa de ansamblu. Este esential ca fortele politice sa actioneze cu maturitate si responsabilitate, in conformitate cu asteptarile cetatenilor, asa cum au fost exprimate la alegerile legislative din 30 noiembrie 2014", a afirmat Iohannis, citat intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Acesta afirma ca "parcursul european al Republicii Moldova trebuie sa continue", la fel ca si "eforturile de reforma, de consolidare a institutiilor statului de drept, de solutionare a problemelor socio-economice ale actualitatii".

"Din aceasta perspectiva, este necesara formarea grabnica a unui guvern stabil si deplin angajat sa actioneze cu energie in toate aceste directii. Romania isi reafirma determinarea de a acorda Republicii Moldova intregul sau sprijin in acest sens", se mai arata in acest comunicat.